Ingrid

Jag heter Ingrid Persson, är 23 år och bor i Lund sedan 2007 där jag pluggar till psykolog (jag går 4:e terminen av 10). Jag är då alltså dottern i familjen och en av de som skriver här på Speedways. Jag bor ensam med mina två marsvin i en liten studentlägenhet, lite lagom mysigt. När jag inte utövar mitt speedwayintresse så blir det såklart en hel del pluggande, men också en del dataspel, lite träning emellanåt, måleri, umgänge med vänner och en del helt vanligt slött TV-tittande.

Som jag minns det så uppstod mitt speedwayintresse under sommaren 2005. Jag minns att jag råkade hamna framför TV:n där pappa satt och tittade på GP-tävlingen från Köpenhamn det året. Jag minns att Antonio Lindbäck kom 3:a, Greg Hancock 2:a och Tony Rickardson vann. Av någon anledning så fastnade jag i och med detta för hela GP-konceptet, för sen följde jag de tävlingar som återstod den säsongen. Året efter fortsatte intresset att växa, och hela familjen bestämde sig för att försöka få biljetter till GP:t i Målilla det året. Jag minns detta som en fantastisk upplevelse! Det ösregnade, banan var bara lera och Andreas Jonsson vann sin första GP-seger och detta på hemmaplan. Efteråt var vi alla genomblöta, genomfrusna och trötta, men mer eller mindre extatiska, det var otroligt roligt!

Efter detta har det bara fortsatt, mitt eget intresse har bara vuxit. Säsongen 2008 nådde det nya höjder då jag på allvar började följa Elitserien också. Det blev detta år besök på tre GP-tävlingar och två elitseriematcher, däribland finalen i Gislaved (jag hade gärna åkt på många fler tävlingar, men sommarjobb och annat hindrade mig från detta). Det tråkiga är ju att man bor så långt från någon ort som har ett elitserielag, så det är inte helt lätt att åka på elitseriematcher. Jag gjorde även under säsongen vad jag kunde för att hålla koll på resultat från polska och engelska.

Ibland får jag frågan vadd et är som är så kul med speedway, och jag vet aldrig vad jag ska svara. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, och det märkliga är att jag inte är det minsta inresserad av andra motorsporter. Kanske är det farten, ljudet, metanoldoften, spänningen, förarna…? Troligtvis en kombination av alltihop. Men det spelar ingen roll egentligen, jag älskar speedway och så är det bara! Jag hoppas att jag ska kunna förmedla mitt intresse och min kärlek till sporten i mina inlägg här på bloggen, och att ni läsare ska uppskatta det jag skriver!