Olof

Hejsan!

Jag heter Olof Persson, är 22 år gammal och är en av skribenterna här på Speedways. För tillfället huserar jag i Lund där jag studerar. Om allt går som planerat ska jag 2013 vara en utbildad översättare i svenska/engelska!


Jag kom in på speedway tack vare min far och hans härkomst från Vetlanda. Såg ett par matcher i unga år men fastnade aldrig helt för det. Visst, det var kul med gubbar på snabba motorcyklar, men något större intresse fanns där inte. Mitt intresse tog fart ordentligt under säsongen 2005 då hela familjen började intressera sig för Tony Rickardssons storverk. Till en början var det bara Tony man kände till, men allt eftersom säsongen gick blev det mer och mer intressant att följa de andra förarna också. Det slutade med att hela familjen bänkade sig framför GP-tävlingarna och njöt till fullo. Efter det blev vi bara mer och mer intresserade och började aktivt följa både GP-serien och Elitserien med stor inlevelse.


De senaste två åren har varit något alldeles extra. Vi besöker sedan tre år tillbaka GP:t i Målilla årligen, vi går på så många seriematcher vi har möjlighet till, vi beger oss till Göteborg för att se tävlingen på Ullevi och eftersom jag och min syster Ingrid bor i Lund har vi nära till Köpenhamn och Parkens GP, vilket vi också besöker när det beger sig. Vi åkte till och med ner till Vojens för att se ”Denmark vs. The rest of the World”-tävlingen 2008 (även om tävlingen i sig blev ett redigt fiasko). Speedway har helt enkelt blivit bland det viktigaste på agendan, och detta året blir inget undantag.


Vad är då den stora charmen med speedway? Jag får ju säga att det är omväxlingen och dynamiken som gör sporten så underhållande. Inget heat är det andra likt, och om det skulle visa sig att det är ett tråkigt heat så varar det ändå bara en minut innan du har ett helt nytt på gång. Just att följa de individuella förarna har också sin charm, att kunna följa någons fromkurva, se hur de utvecklas och de individuella striderna dem emellan, framför allt i GP-sammanhang. Men mest av allt gillar jag hela atmosfären före, under och efter tävlingarna. Varje ögonblick känns speciellt, oavsett om det är sparkandet framför tejpen, en briljant första kurva eller ett ärevarv på bakhjulet, jag njuter av vartenda ögonblick.


Hoppas ni gillar mina inlägg här på bloggen, det är ett rent nöje att skriva dem så jag hoppas att de är det att läsa dem också!