Men Elitserien då?

Det har skrivits flitigt om GP på Speedways det senaste, men elitserien då? Inte ett ord! Så nu är det hög tid! Nu har det ju körts flera omgångar, och man börjar kunna ana lite trender i tabellen. Så jag tänkte bara lite kort dela med mig av mina tankar kring Elitserien såhär långt, och så tänker vi oss att ta nya tag och försöka följa med lite bättre nu framöver.

Vad kan man säga än så länge då? Piraterna har hittills kört mycket bra! Det verkar som om laget, med Greg Hancock i spetsen, äntligen kan göra sig själva rättvisa. Dock får man hålla i minnet att de faktiskt inte mött någon av de andra ”storfräsarna”, dvs Vetlanda, Dackarna och Lejonen, ännu. Men icke desto mindre en mycket stark start på serien, och slutspel ser verkligen  inte ut som en omöjlighet!

Sen har vi då Dackarna, som även de äntligen gör sig själva rättvisa, jämfört med förra året. Rune Holta verkar ha varit precis vad laget behöver, och jag anar en mycket god stämning ”gubbarna” emellan. Dackarna körde ju som bekant oavgjort mot Vetlanda borta härom sistens, en mycket stark bedrift!

Både Lejonen och Vetlanda ser också relativt starka ut såhär långt, även om Lejonen kanske övertygat något mer än Vetlanda såhär långt. Vetlanda verkar påverkas en hel del av att Jason Crump är inne i något av en svacka, det är ju ingen hemlighet att hans betydelse i laget är enorm, både på och brevid banan. Annars har ju Vetlandas lagledning återigen bevisat att de har näsa för att leta fram lovande förare, som kanske tidigare inte nått sin topp.

Västervik hänger med lagen i toppen någorlunda än så länge. Dock kan man väl ana att de är något stympade utan dansk-duon Pedersen-Iversen. Längre ner i tabellen ser det däremot desto dystrare ut. Indianerna får väl ses som bäst av de sämsta i det här läget, de har åtminstone en vunnen match. Sen har vi, i fallande ordning, Valsarna, Vargarna och Rospiggarna som fortfarande väntar på sina första segrar. Rospiggarna har det extremt tufft, och det var väl inte annat att vänta när de nu står utan sin forne anförare Greg Hancock. Att de sedan har haft lite otur med skador och sjukdomar är ju inget som direkt hjälpt till.

Ännu är ingenting avgjort, mycket kan hända! Mest spännande är det ju uppe i toppen, jag ser mycket fram emot att se till exempel Dackarna och Piraterna mötas! I morgon får vi se Västervik-Piraterna, vilket jag tror kan bli en tuff match! Vi återkommer med kommentarer och en väldig massa åsikter efter morgondagens omgång!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>