Speedway i spirornas stad (Inför Prag 2010)

Återigen kommer GP-cirkusen till Tjeckiens huvudstad och till en bana som genom åren bjudit på mycket fin speedway och många intressanta resultat. Förra året fick vi här se Emil Sayfutdinov storma till fronten av speedwayvärlden och hans förvandling till en världsstjärna. Får vi se något lika fantastiskt i år? Vi kan bara hoppas, men med en så öppen säsong som vi haft hittills finns det alla förutsättningar! Låt spekulationen börja!

Lördagens favorit: Kenneth Bjerre ligger etta i sammandraget, visade på en mycket god form i Göteborg och har kört kanonbra i mer eller mindre alla matcher ända sedan dess. Som sagt tidigare, konkurrensen i år är hårdare än någonsin, men det är ändå den lille dansken som för närvarande håller i favoritskapet.

Lördagens andrahandsfavorit: Med tanke på hans insats här förra året är det svårt att inte sätta Sayfutdinov här. Han har haft en bra säsong än så länge i GP-serien, och om banan passar honom lika bra i år som ifjol så finns alla förutsättningar för ytterligare en kanontävling för stjärnskottet från Ryssland.

Lördagens ”Dark Horse”: Nicki Pedersen är långt ifrån favorit i nuläget och han har ännu inte lyckats få till det i årets GP. Dock har vi sett gång på gång att han fortfarande har kapacitet då han levererar gång på gång i ligorna mot ett något så närt lika tufft motstånd. Jag utesluter inte att vi kommer få se ett ryck från honom imorgon, men med tanke på hans insatser så här långt gör detta honom mer till en mörk häst snarare än en favorit.

Lördagens frågetecken: Hans Andersen har ännu så länge inte varit i en enda semifinal, dock har han missat dessa med i princip minsta möjliga marginal och vi har sett honom göra en rad riktigt bra liga matcher, så uppenbarligen finns kapaciteten där. Han har även kammat hem ett GP i Prag, så det är uppenbarligen en bana han kan hantera. Dock går han in i tävlingen efter att ha åkt på en redig smäll i England i måndags. Hans själv säger att han bör vara kry nog för att ha chans på vinst, så nu återstår bara att se om detta faktiskt är fallet.

Lördagens ”One to beat”: Tror det är en handfull förare som ser sin chans att bevisa sig nu när Bjerre lite oväntat ligger i topp, så om det är någon de vill slå imorgon tror jag det är honom.

Lördagens ”One to watch”: Vi såg vad Sayfutdinov kunde göra här förra året, nu hoppas vi på ett lika vackert uppträdande i år. Håll extra koll på Emil!

Lördagens duell: Nicki Pedersen och Andreas Jonsson har bägge två medaljaspirationer och de ligger för närvarande på åttonde (Jonsson) och nionde (Pedersen) plats och har dessutom precis lika många poäng. Bägge två har ett gyllene läge att dra ifrån och sätta sig lite bekvämare över topp åtta strecket. Förutsatt så klart att de kan ta mer poäng än den andra, så om det är någon duell att tala om imorgon skulle jag säga att det är mellan dessa två herrar.

Lördagens floppvarning: Tai Woffinden slipper undan den här gången efter att ha kört helt OK i Göteborg. Istället sätter vi här morgondagens wild card; Matej Kus. Kus har inte allt för många imponerande tävlingar under sitt bälte och var wild card även förra året, då han lyckades plocka en enda poäng. Av dessa anledningar har jag svårt att se honom göra något vidare avtryck imorgon.

Lördagens chans: Chris Holder hade förra omgången en finalplats i sin händer, men efter lite slarv så försvann denna illa kvickt. Nu har han chansen att för första gången nå hela vägen och verkligen visa att han på allvar är någon som kan ge sig in i toppstriden redan under sin första säsong. Som sagt, fältet har aldrig varit så här öppet, och med många stjärnor som har svårt att hitta formen har Holder nu ett riktigt bra läge att kliva fram som en av sportens främsta.

Lördagens ”WOO-PAH!”:
Fredrik Lindgren har sagt att hans mål för året är att komma i topp fem. Om detta ska ske måste verkligen resultaten börja komma. Efter en redig flopp på Ullevi lär Fredrik vara mäkta ivrig på att visa vad han kan, och efter ett antal riktigt fina liga matcher under de senaste veckorna har definitivt bevisat att han verkligen kan köra bra. Nu ska han bara lyckas ta detta till ett snäpp längre och få det att stämma under en GP-tävling också. Och som sagt, poängen måste börja komma nu, tiden rinner iväg och saker och ting lär inte bli lättare framöver.

Lördagens förhoppning: Att vi ska få lite roligare körning än vi hade i Göteborg. Visst, det var ingen dålig tävling, men jämfört med omgången i Leszno går det inte att förneka att det var lite väl snålt med omkörningar. Hoppas dock på ett lika intressant resultat som förra gången!

Lördagens fasa: Regnet tycks ha hittat till Östeuropa vilket gör att vi för andra gången i rad riskerar ett mycket blött GP. Dock ska det enligt prognoser inte regna under själva tävlingen, så vi får innerligt hoppas att regnet inte fuckar upp banan allt för mycket.

Familjen Persson tippar GP:t i Prag

Mikael: Pedersen (F), Hampel (F), Sayfutdinov, Gollob (F), Hancock, Jonsson, Bjerre (F) Holta
Olof: Sayfutdinov (F), Gollob (F), Hampel, Holta (F), Andersen, Bjerre, Jonsson, Pedersen (F)
Ingrid: Bjerre (F), Gollob (F), Hampel (F), Sayfutdinov (F), Crump, Jonsson, Pedersen, Holta
Annika: Bjerre (F), Crump, Gollob (F), Hampel (F), Hancock, Holta (F), Pedersen, Sayfutdinov

Om du vill vara med och tippa är det bara att lämna en kommentar till detta inlägg. Du kan således vara med att tävla om titeln som Årets Tippare! Tippningligan är, precis som GP-serien, fortfarande vidöppen, så ta chansen att ge dig in i leken du också!

Detta lär bli den intressantaste tävlingen än så länge i år, det känns verkligen som om nästan vem som helst kan vinna, vilket gör att det ska det extra roligt att se hur det hela urartar. Trevlig GP-kväll!

2 comments to Speedway i spirornas stad (Inför Prag 2010)

 • Mathias

  Min tippning inför Prag:

  Sayfudinov (F), Bjerre (F), Crump (F), Holder (F), Hampel, Gollob, Hancock, Pedersen

  //// Mathias

 • Emma H Granat

  Tippningsdax från tabelledaren:
  Emil (f), Bjerre (f), Gollob (f), Crump (f), Holta, Holder, Hancock, Hampel
  Tack och hej!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>