Mikaels tippning av Göteborgs GP

Så var det då dags för ”den gamle” att komma med en sen tippning. Jag har medvetet väntat in i det längsta för att få alla förutsättningar så uppdaterade som möjligt, inte minst väderprognoserna. Allt pekar nu på att vi får sitta på Ullevis läktare i mer eller mindre blött tillstånd. Detta tror jag kommer att påverka resultatet i allra högsta grad. Dels påverkas ju banans beskaffenhet och dels tror jag förarnas humör kommer att betyda mycket. De förare som bäst kan stå ut med att agera ”träskmonster” och behålla körglädje och fokus kommer att ”gynnas” av det regn som nu verkar oundvikligt. Fighting spirit kommer att bli avgörande – surburkar och gnällspikar får det svårt. Här kommer också rutin självfallet in i bilden. I tävlingar med risk att bli nerkletad med gegga betyder ju självfallet startsnabbhet oerhört mycket. En blick på förra årets GP på Ullevi visar att heatvinsterna var väldigt jämnt fördelade mellan de olika banorna, med viss övervikt för vit bana, speciellt under senare delen av matchen. Förra året var ju vädret fantastiskt fint och man vattnade rejält för att binda dammet. I år har ju dessutom Tony Olsson efterträtt Ole Olsen som banläggare vilket gör jämförelsen med förra året vansklig.

Förra omgångens tippning gick väl ”sådär”. Jag hamnade i alla fall inte ensam på sista plats. Nya satser – nya vinster (nåja). Skam den som ger sig. Här kommer hur som helst min tippning (som vanligt utan inbördes ordning, med F som symbol för final):

Crump F
Hancock
Jonsson F
Linbäck
Holta F
Lindgren F
Hampel
Sayfutdinov

Ja, så får det bli. Oavsett väder ser vi fram emot en härlig speedwaykväll live på Ullevi med stora delar av vårt härligt galna speedwaygäng samlat.
Må metanoldoften spridas till alla ”speedwaynäsor”!!!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>