Inför Elitserien (3/3)

Vargarna är något av en gåta. Laget saknar någon riktigt stor stjärna (om man inte räknar in Scott Nicholls) och tillsynes ett ganska genomsnittligt lagbygge överlag, definitivt inget man häpnas av. Detta till trots seglade de förra året upp som ett av de starkaste lagen i hela serien och följde således Lejonens svit att som nykomlingar dyka upp från ingenstans och ta hela serien med storm. Vad kan vi då förvänta oss av Norrköpingslaget i år? Jag misstänker att man kanske inte kommer åtnjuta fullt så mycket framgång som man gjorde förra året. Det går inte att förneka att laget hade en otrolig fördel på hemmaplan tack vare deras mycket speciella bana. I år tror jag fler lag kommer vara beredda på de svårigheter denna bana kan bjuda och kan således göra starkare motstånd mot Vargarna. Vargarna är ett lag som är oerhört svårt att tippa, det känns verkligen som om det kan gå precis hur som helst. Någon bottenplacering tror jag inte de kommer hamna på, men jag tror de kommer få det svårt att ta sig till final.

Ett lag som kämpat i motvind under flera månader nu är Västervik, och tyvärr får man väl säga att deras utsikter för kommande säsong inte är allt för goda. Man har tappat många viktiga förare, ekonomin är FUBAR och laguppställningen är helt enkelt inte speciellt imponerande. Visst, Tomasz Gollob och Chris Harris är ju stora namn, men ingen av dem är förare man kan räkna med alltid ska leverera, och när årets ”tyngsta” värvning är Peter Ljung så är framtiden definitivt inte den ljusaste. Jag räknar inte bort Västervik, de har överraskat förr, inte minst förra säsongen då de började lite knackigt men sedan kom tillbaka som ett av de absolut starkaste lagen i hela ligan. Det är fullt möjligt att de gör det i pr med, med jag har verkligen svårt att se hur de skulle kunna göra något större avtryck på tabellen, de har helt enkelt inte förarmaterial för att mäta sig med många av de andra trupperna.

Slutligen kommer vi då till förra årets absolut tyngsta flopp i Elitserien, Piraterna. Efter mycket snack och många fina värvningar gjorde man kaxiga uttalanden som mer eller mindre lovade åtminstone ett silver. När man sedan inte ens tog sig till slutspel var fiaskot ett faktum och Motalalaget fick gå tillbaka till ritbordet. Lagets största problem var en instabilitet bland alla sina förare, på en bra kväll kunde de dominera helt och hållet, men ville det sig illa kunde de bli utklassade med pinsamt stora siffror. Detta har man försökt komma till bukt med genom att värva Greg ”The Grin” Hancock. Hancock har börjat sin säsong lite upp och ner, men trots detta får han ändå ses som en av de (om inte den) mest rutinerade förarna i hela världen. Jag tror att laget behöver en riktigt stark ledare, både i depån och på banan, och jag är övertygad om att det är en roll Hancock kommer fylla fint. Laget i övrigt är ganska imponerande också, inte minst med tanke på att man har tillgång till bland annat Antonio Lindbäck, Jonas Davidsson och Emil Sayfutdinov. Kan man bara hålla huvudet kallt tror jag man har större chans på medalj i år än man hade ifjol, men så ska man kunna ”walk the walk” också, inte bara ”talk the talk”. Somliga tippar dem till och med för ett guld även i år, något jag kanske inte håller med om, men potentialen att nå långt finns där, tveklöst så.

Inser att detta inlägg kommer ut i absolut sista stund, men jag lovade att denna serie skulle vara klar innan Elitserien drar igång och den deadlinen höll jag, med hela två timmar till godo! Hoppas ni alla får en trevlig speedwaykväll ikväll. I och med detta drar säsongen 2010 igång till fullo, vilket innebär att vi har massvis med speedway att se fram emot under det kommande halvåret. Finns nog bara en sak att säga: enjoy!

2 comments to Inför Elitserien (3/3)

  • emma

    jag vill gå kurs hos er i att förstå den där resultatsidan! men jag tror det gick bra för holta även ikväll, eller?

  • Vi tar en kurs någon dag! Och visst gick det bra för Holta även denna tisdag! :D

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>