Ingrids tippning inför GP 2010

Och så var det då dags för min tippning av top 8 i 2010 års GP-serie! Jag tror aldrig det har varit så svårt att tippa hur det kommer gå! Säsongens startfält är enligt mig det starkaste på länge. Min top 8 ser ut som följer, utan inbördes ordning:
 
Gollob
Crump
Pedersen
Jonsson
Hancock
Sayfutdinov
Hampel
Andersen
 
Jag hoppas faktiskt att detta blir Gollobs år. Han säger själv att han kan tänka sig att hålla på i flera år till, men han befinner sig ju garanterat närmare slutet än början av sin karriär, om man säger så. Och jag tycker det skulle kännas katastrofalt om världens, enligt mig, just nu bästa tekniker skulle lämna speedwayscenen utan att ha fått bli världsmästare åtminstone en gång. Med tanke på hans stigande form de senaste åren så tror jag att herr Gollob nu laddar för karriärens bästa GP-säsong. Sen får vi se hur långt det räcker.
 
Förutom Gollob så känns ju Crump, Pedersen, Jonsson, Hancock och Sayfutdinov som givna top 8-kandidater. Sen blir det betydligt svårare, som tidigare spekulanter också varit inne på. Jag har då valt Hampel och Andersen. Detta baserar jag dels på att båda besitter en stor erfarenhet och att båda har börjat säsongen bra, framför allt då Jarek. Jag tror dessutom han är väldigt sugen på att komma tillbaka till GP-scenen och bevisa för alla tvivlare att han hör hemma där, och att det var fel att inte ta med honom 2008 och 2009. Vad gäller Hans så tror jag också han är väldigt sugen på att visa att förra säsongen bara var ett undantag. Alla vet ju vad han kan när han är som bäst, och nu är det upp till bevis. Jag tror dessutom han är stärkt, kanske till stor del självförtroendemässigt, av att nu ha värvat duktiga mekaniker till sitt team. Jag tänker ju såklart främst då på John Jörgensen, Nicki Pedersens förre chefsmekaniker.
 
Jag tror, som de andra redan skrivit, att top 8 kan bli svårt för tex. Chris Holder. Han är visserligen väldigt duktig och mogen som förare redan nu, men jag tror helt enkelt det finns minst 8 andra förare i GP-serien som kommer att prestera bättre. Detsamma gäller Kenneth Bjerre, jag tror han får svårt att ta sig in i top 8 2010. Och Holta, precis som Olof skriver, går i princip aldrig att tippa, så honom låter jag också bli. Han kan mycket väl klara top 8, men i alla lägen är han den ständige jokern, alltid 110 % oberäknelig, så av princip så tippar jag aldrig honom. Och det är ju bland annat det som är charmen med denne norrman, man vet aldrig var man har honom, och han kan hitta på vad fasen som helst! :D
 
Övriga fyra gubbar; Lindgren, Harris, Zetterström och Woffinden, tror jag inte heller på i striden om övre halvan av tabellen. Dessa är nog faktiskt de förare jag tror minst på inför säsongen. Jag kan mycket väl ha fel, och det är alltid kul med överraskningar. Kanske kan Fredrik blixtra till med sina nya GM-motorer, ingen vet. Helt klart är i alla fall att det behöver hända något nytt för honom om han vill vara med och slåss högre upp i tabellen. Tyvärr tycker jag inte Fredriks utveckling har gått så pass framåt som man hade kunnat tro, än så länge. Men övriga tre blir nog faktiskt de som får slåss om de tre bottenplaceringarna, tror jag, tyvärr.

Ja, gott folk, nu är det i princip bara 1,5 vecka tills man sitter bänkad framför TV:n för årets första GP. Härligt! :D Vi är också väldigt nyfikna på hur ni läsare skulle tippa inför GP-säsongen, så lämna gärna en kommentar med vad ni själva tror! ;)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>