Mikaels tippning av GP 2010

Glad vår alla speedwayvänner. Nu börjar det verkligen kännas att våren är här i och med att ”speedwaybrummet” börjar höras lite här och där. Jag var i Vetlanda i helgen och på lördagen kunde jag höra det kraftfulla ljudet från speedwaymotorer som varvades upp i startögonblicket. Det var träning på motorstadion och det välkomna ljudet hördes ända upp till Violgränd, trots många kilometers avstånd. Härliga ”vibbar”!! Besöken hos mor i Vetlanda brukar kunna kryddas med intressant speedwaysnack och aktuell information från väl insatta speedwayvänner. så även denna gång.

Som Olof redan nämnt har familjen i år tagit sig för att tippa de 8 bästa GP-förarna. Vi fegar lite och gör ingen rangordning bland de 8, även om snacket om slutsegraren också är i full gång. Kanske att vi vågar sticka ut hakan lite längre något senare. Nedanstående förare tror jag alltså kommer bland de 8 lyckliga:

Jonsson
Gollob
Crump
Pedersen
Sayfutdinov
Hampel
Bjerre
Hancock

En tungt vägande motivering till ovanstående stavas erfarenhet. Av denna anledning tog jag inte med Holder. Jag tror annars att han är en mycket kapabel förare men att han kan få det kämpigt, ung och förhållandevis oerfaren som han är. Det finns förvisso några andra förare med gedigen erfarenhet men jag tror inte de räcker till för en plats bland de 8 (t. ex. Andersen och Harris). Något säger mig att detta kan bli Jonssons år. Jag tycker han mognat i sin körning och har en god organisation och bra grejer. Jag tror och hoppas att han hamnar bland de tre främsta när GP-serien är över. En helt avgörande faktor för alla förarna är ju naturligtvis om de kan slippa skador. Jag återkommer med ett annat inlägg lite senare angående mina funderingar kring det här med skador.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>