En hyllning till nummer 8, 17 och 18

Så var det äntligen dags att börja varva upp och blicka framåt inför kommande spännande speedwayår. Som redan skrivits tenderar årets GP-tävlingar att bli synnerligen intressanta.

Som farsgubbe i familjen får jag erkänna att jag inte varit speciellt flitig med att bidra med inlägg till vår blogg. Utan att lova något så är i alla fall min ambition att få till några fler siffror bakom mitt namn.

Så till rubriken som härstammar från tankar som jag burit med mig från föregående säsong. I samband med att mor Gerd och jag var i Målilla och tittade på finalerna i både senior och 80 cc-SM blev det så väldigt tydligt hur det måste kunna kännas för alla duktiga förare som inte riktigt får plats bland dem som är ordinarie i tävlingen. I en paus under 80 cc-tävlingen kom Henric Lindqvist Elit Vetlanda (en av reserverna) förbi där vi stod och skulle köpa sig en korv. Han var klädd i full tävlingsdräkt och redo att köra om chansen skulle dyka upp. Det var lite kö till korvluckan och plötsligt var dags att fortsätta tävlingen. Henric fick skynda sig ner till depån där cykeln stod servad och klar, bara för att resten av tävlingen få stå vid sargen och längtansfullt se på när de andra körde. En annan episod var när vi var i Göteborg och såg på GP-tävlingen där. Vi var ute i god tid (för ovanlighetens skull när det gäller familjen Persson) och stod utanför stängslet och tittade ner på förarbåsen i depån. Där fanns bland andra reserven Thomas H Jonasson Elit Vetlanda redo med cyklar, mekaniker och allt annat som krävs för en tävling, redo att köra. Men icke, någon körning blev det inte.

Dylika händelser inträffar ju hela tiden, oavsett det gäller speedway, fotboll eller andra tävlingar. Det finns alltid ett antal förväntansfulla deltagare, inte sällan ungdomar, som får ”sitta på bänken”. Jag menar nu inte att detta är fel. Så måste det ju kanske vara. Det jag vill framhäva är den viktiga del i tävlingen som dessa reserver faktiskt utgör. Utan deras lojala engagemang skulle ju laget inte vara komplett. I något fall har det hänt att ett speedwaylag har kommit till match med bara 7 förare och en ”ordinarie” reserv har blivit skadad. Följden har då blivit att heat 11 har fått köras med bara tre förare på startlinjen.

Så för att återgå till rubriken. Tack för att ni helhjärtat ställer upp på denna viktiga men ofta föga glamorösa uppgift. Förhoppningsvis kommer den dag då det är ni som är de firade stjärnorna.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>