Back on track!

Ja, nu får det bli skärpning, nu kör vi igång igen! Först och främst vill vi på Speedways önska alla våra läsare en god fortsättning på det nya året! :D Jag har på känn att 2010 blir ett fantastiskt speedwayår. Se bara på den fantastiska GP-uppställningen vi har i år, sällan har vi nog skådat ett så tätt startfält. Jag tror det blir den jämnaste GP-serien på länge!

Sen har vi ju diverse spännande övergångar inom seriespeedwayen, både i Sverige och utomlands. En av de största nyheterna och överraskningarna måste ju vara att Rune Holta går till Dackarna. Mycket spännande! Andreas Jonsson har ju vid ett par tillfällen uttalat sig mycket positivt om Holta och hans ankomst till klubben, att han tror det kommer lyfta stämningen i hela laget.

Nästa stora övergång är ju Greg Hancocks flytt från Rospiggarna till Piraterna. Mycket överraskande, men ett enormt lyft för Piraterna tror jag. Greg är nog precis den stabila fadersfigur och ledargestalt det förhållandevis unga piratlaget behöver.

En ytterligare intressant övergång är ju att Bjarne Pedersen och Niels kristian Iversen båda lämnar Västervik och tillsammans ansluter sig till Indianerna. Indianerna behöver ju klart en ersättning för Holta, och kanske kan de båda danskarna fylla gapet. I Västervik blir det desto tommare, de har inte lyckats värva några förare i Pedersens och Iversens klass. Men vi ska nog vara glada att de ens får möjlighet att köra i Elitserien, med tanke på de ekonomiska bekymmer de haft.

Såklart har det skett en massa andra intressanta övergångar, och jag kan rekommendera aktuellspeedway.se för de fullständiga laguppställningarna som de ser ut i nuläget.

För övrigt är ju de australiensiska mästerskapen i full gång, och som det ser ut i nuläget är de de unga förmågorna som dominerar. Varken Jason Crump, Leigh Adams, Ryan Sullivan eller Dave Watt deltar i tävlingen, vilket ju ger de unga förarna möjlighet att testa vingarna fullt ut mot varandra. Det körs tre deltävlingar och två av dessa är avklarade. I nuläget leder Troy Batchelor efter två fantastiska deltävlingar, tätt följd av Chris Holder, Darcy Ward och Rory Schlein. Sista deltävlingen körs idag, vi återkommer med resultat därifrån!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>