Årets individuella prestationer, del 2

Årets fartåkare – Emil Sayfutdinov

När det gällde att åka fort så var det verkligen ingen som kunde matcha Emil Sayfutdinov 2009. Han var den enda föraren man kunde säga var för snabb för sitt eget bästa, så pass så att han ibland kom ifatt motståndare snabbare än han räknat med vilket ledde till mer närkontakt på banan än många av oss var bekväma med. Fick Emil fritt spelrum dock så kunde han verkligen köra hur fort som helst. Att jaga ikapp honom var nästan omöjlig då ingen kunde matcha den hastigheten han kunde åstadkomma. Det må inte varit någon speciellt graciös körning, men fort gick det!

Årets mest balanserade förare – Jason Crump

När det gällde att blanda fart med finess så är det Jason Crump som är frontfiguren. Det har diskuterats fram och tillbaka huruvida han faktiskt vinner mest på fart eller på sin teknik, något jag tycker är en klar indikation på att han faktiskt är väldigt bra på bägge. Han är inte lika teknisk som Gollob men aningen snabbare. Han är inte lite snabb som Emil men kör med mer finess. Crump verkar ha hittat en nästan perfekt balans mellan de två körsätten vilket gör honom till en mycket flexibel och kapabel förare. Han får inga direkta svagheter och kan lyckas skapligt i nästan varje situation. Enligt mig är han den klart mest balanserade föraren som kört, i alla fall i år.

Årets ojämnaste förare – Hans Andersen

Av de förare som inte levt upp till förväntan så vill jag hävda att Hans Andersen är den som varit klart ojämnast, framför allt i GP-serien. I nästan alla tävlingar har han kört helt bedrövligt och stannat på fyra-fem poäng. Vid tre tillfällen hur som helst blixtrade han till och gick upp och kom tvåa. Detta höjde ens förväntningar på honom inför nästa tävling, där han föll igenom helt igen. Det har varit samma sak i ligorna. Även om hans standard överlag varit bra mycket lägre än tidigare år så har han ändå blandat och gett med ett par underbara tävlingar följda av totalfloppar. Hans har varit upp och ner hela året och står för mig ut som den ojämnaste föraren 2009.

Årets ”Blyklump” – Scott Nicholls

Även om det finns många förare som legat på en lägre nivå än Nicholls överlag i år så är den förare som konsekvent kört sämst i de tävlingar han kört i. Han var överlägset sämst i GP-serien, han hade få riktiga kanontävlingar i Vargarna, hans insatser i Wroclaw har varit katastrofala och även i engelska ligan har han inte rosat marknaden. Han har verkligen saknat allt, Självförtroende, fart, teknik, vilja, inget tycks ha stämt för honom. Han har legat på botten av näringskedjan från början till slut, och är tveklöst den förare som började på botten och aldrig ens började ta sig uppåt, årets blyklump.

Fler utmärkelser på tisdag!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>