Då var det slut…

Visst var det kul med final i onsdags, men jag kan inte förneka att en tomhet har börjat sprida sig i mig. När Elitserien tar slut är det som om en gammal vän reser iväg för att inte komma tillbaka på 7 månader, lite ledsamt med andra ord. Men nu gräver vi inte ner oss i tomheten, utan tittar tillbaka på onsdagens drama.

Man får väl lov att säga att det kanske inte blev så spännande i den avslutande delen av finalen som man önskat. Kanske när det gäller de första heaten, men som pappa sa; ”den spänningen försvann ju så fort David Ruud och Chris Holder kom ut och började håva in 5-1:or”. Och det var precis så det var. Det var länge sedan jag såg en så överlägsen seger. Det var tydligt att Lejonen var taggade till tusen. Det räckte ju med att se Nicki Pedersen i sitt första hit kämpa som om livet stod på spel, det var tydligt att han ville ha revansch efter sin katastrofala instas dagen innan. Vilket han ju fick, med råge!

Man kan ju inte låta bli att spekulera i om Vargarna kanske ändå var hyfsat nöjda med att ha kommit till final, medan Lejonen såg allt annat än guld som ett misslyckande, och att det var där skillnaden låg. För Vargarna gjorde ju en mycket stark match när de besökte Gislaved under grundomgången, men den här gången var det tydligt att de inte kunde stå emot när Lejonen väl bestämt sig för att vinna.

Jag tycker både Lejonen och Vargarna ska vara ytetrst nöjda med sin säsong. Lejonen stod för en fantastisk upphämtning mot slutet av serien, vem hade trott att de skulle ta guld i mitten av säsongen? Och Vargarna, vem hade trott att de skulle gå till final under sin första säsong i Elitserien, och utan några storstjärnor i laget? Det är himla kul att de visar att även nykomlingar kan lyckas, precis som Lejonen gjorde förra året. Jag hoppas personligen att det kan uppmuntra ytterligare lag från Allsvenskan att vilja gå upp i Elitserien, så vi kan få 10 lag i serien 2010. Jag tycker det har varit lite småtråkigt med en haltande serie i år, och till och med dubbelt haltande efter Smedernas avhopp.

Ja, det var väl det det… Nu får vi se fram emot sista GP:t om två veckor, och även avslutningen i engelska och polska ligorna. Och lite andra små strötävlingar så klart. Och redan nu har det börjat snackas om byte av klubbar och vem som ska köra var nästa år. Detta är ju faktiskt alltid en spännande tid, såhär efter att Elitserien avslutats. Vi här på bloggen ska försöka hänga med i svängarna och i skvallret, och självklart förmedla det till våra kära läsare! :D

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>