Står Vargarna pall i lejonkulan?

Personligen tycker jag den första finalmatchen som utkämpades ikväll får petas in i kategorin ”spännande men konstig”. Jag har först och främst aldrig sett så många självförvållade omkullåkningar i en och samma match. Banan måste ha varit svår, eftersom såväl hemma- som bortaförare fick smaka gruset. Lyckligtvis verkar ju samtliga ha klarat sig undan utan svårare skador, tack och lov!

För det andra har jag nog aldrig sett Nicki Pedersen köra så makalöst dåligt, ja fult rent av. Speedwaykörning kan vara vacker, och således även ful. Det vette fasen vad han hade för problem, men stora problem var det uppenbarligen. Och med en förare som spelar så stor roll för ett lag blir sådana här tillfällen ytterst problematiska, man är ju beroende av att Nicki tar en massa poäng.

Om veteranen Pedersen körde förskräckligt dåligt var där å andra sidan ett par ynglingar som körde desto bättre. Jag tänker då både på Tai Woffinden och Chris Holder. Båda två imponerade oerhört på mig ikväll. Woffinden för att han körde så himla bra nästan alla heat igenom (och för att han bara är 19 år gammal! Och lagkapten, jösses i havet!), och Holder för att han efter bara ett par heat verkade känna sig som hemma på en bana han aldrig förut kört på. Jösses vad kul det ska bli att se honom i GP-serien nästa år!

Och således har Vargarna ett försprång på 12 poäng när de i morgon beger sig till de småländska skogarna. Räcker det? Omöjligt att svara på. Jag förutspår att det kommer bli stentufft i morgon, och att det är mariginalerna och turen som avgör. Vem är värdigast vinnare? Vem som än pallar för trycket i morgon. Lejonen om de pallar med hemmapressen och uppgiften att ta in 12 poäng. Vargarna om de pallar med att stå emot och hålla i sitt försprång, detta på en bana som är mycket olik deras egen. Bara en sak är säker; det kommer bli jäkligt spännande i morgon kväll! ;)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>