Gdansk till Liga 1

Igår söndag avgjordes äntligen matchen mellan Gdansk och Wroclaw om vilket lag som skulle klara sig kvar i Ekstraliga. Första mötet vann Wroclaw med 51-39 och returen skulle egentligen gått i Gdansk redan förra söndagen, men blev inställd p g a vädret.

Gdansk hade en fördel av att Jason Crump har blivit skadad under tiden, det ökade chanserna att ta igen Wroclaws stora försprång. Så blev det nu inte. Matchen i Gdansk slutade 42-48, dvs Wroclaw vann totalt med 99-81.

Kenneth Bjerre och Hans Andersen skötte sig bra i Gdansk och tog 12 resp 11+1p. Nyblivne GP-föraren Magnus Zetterström var inte långt efter med 9+1p, tätt följd av Renat Gafurov med 8+2. Tyvärr föll de övriga förarna i laget igenom, och då räcker inte dessa goda insatser.

I Wroclaw körde man riders replacement för Jason Crump och det räckte väl för seger. Leon Madsen, den unge dansken, fick köra sju heat från reservplats och fixade hela 14+3p. Daniel Jeleniewski körde in 14+1p på sex heat. Även Dave Watt och Tomasz Jedrzejak körde bra och skrapade ihop 7+1 resp 7p. Övriga Wroclawförare tog visserligen färre poäng, men skötte sig överlag acceptabelt.

Så nu är det klart. Wroclaw stannar kvar i Ekstraliga och Gdansk får flytta ner till Liga 1. Den vakanta platsen i Ekstraliga kommer att fyllas av antingen Tarnow eller Daugavpils. Vem det blir kommer att avgöras nästa söndag 27 september. Första matchen i Daugavpils slutade med jätteseger för Tarnow, så mycket pekar väl mot att Tarnow flyttar upp i Ekstraliga när krutröken har lagt sig. Men hur det faktiskt blir får vi som sagt var se om en vecka.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>