Ojoj, så spännande!

Först och främst en ursäkt till alla våra besökare för att det skrivits så dåligt den senaste veckan. Bästa förklaringen är nog att alla i familjen på allvar kommit tillbaka till vardagen nu, och det är ganska fullt upp för oss alla. Men vi utlovar omedelbar skärpning!

Nu är i alla fall slutspelet igång på allvar, och vad spännande det blev redan i första kvartsfinalomgången! Vi börjar med Vargarna-Västervik, där Vargarna tog en inte särskilt oväntad seger mot ett Västervik som saknade sina kanske två bästa förare; Tomasz Gollob och Grigory Laguta. Och det blev en brakseger med hela 18 poäng! Vargarna har sannerligen hittat ett framgångsrecept. Jag tror mycket beror på att de är oerhört hemmastarka och har en ganska svår hemmabana för andra lag. MEN de har faktiskt också visat att de kan köra väldigt bra även på bortaplan. Jag tror de kan bli giftiga i fortsättningen av slutspelet, för i ärlighetens namn ser det inte särskilt just ut för Västervik att klara sig vidare…

I Målilla åkte Dackarna på en tung förlust mot Lejonen. Lejonen som ju inte alls kommit upp till samma nivå i år som förra säsongen tog sig samman och tog en viktig bortaseger. Nicki Pedersen hittade rätt och fick ihop ett fint resultat, vilket jag tror är jätteviktigt för hela laget. Jag tror Nicki är en enorm tillgång i ett lag om allt funkar för honom själv. Dackarna verkade återigen drabbas av samma problem som jag tycker mig se varenda match de kör; det är alltid någon eller några avd eras nyckelförare som misslyckas fullständigt. Igår var det Andreas Jonssons tur, han som annars varit lagets mest stabila förare i år. Det ska bli mycket intressant att se vad Dackarna kan åstadkomma i Gislaved nästa vecka.

Och sist med inte minst den rafflande matchen mellan Indianerna och Vetlandasom vi fick det stora nöjet att se på TV. Jag var faktiskt lite missnöjd när jag fick veta att det var den matchen de skulle sända, men efteråt var mitt missnöje som bortblåst. Det var bitvis fantastisk speedway vi bjöds på, och bara att få se Jason Crump när han kör som han gjorde igår är ju en fröjd. Över huvud taget en mycket stark insats av båda lagen, men jag tror inte det råder några som helst tvivel om att det blir Vetlanda som går segrande ur den här kvartsfinalen. Och jag står fast vid mina tidigare uttalanden om att jag tror Vetlanda kniper guldet i år. Jag ser ingen som egentligen i nuläget kan rå på dem. Men men, jag har ju haft fel förr som väl alla vet vid det här laget… ;)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>