Sanslöst i Gislaved

Med rubriken syftar jag på den smått otroliga publiksiffran, 9891 åskådare, i gårdagens möte mellan Lejonen och Dackarna. Fantastiskt! Matchen i sig verkar ha varit hyfsat spännande, men enda anledningen till att Dackarna inte for all världens väg var ju Kenneth Bjerres otroligainsats. Det ser verkligen inte särskilt ljust ut för målillalaget för tillfället. Lejonens förare därmot presterade godkänt allihop faktiskt, utom då Davey Watt som ju kraschade och fick hjärnskakning.

På annat håll hade Västervik överraskande nog stora problem med Vargarna, trots att de körde på hemmabana. Otroligt stark insats av Vargarna som länge hade ledningen i matchen, och väldigt roligt att de som nykomlingar i Elitserien presterar så bra som de gör just nu. Det ser ju onekligen ut att bli slutspel för norrköpingslaget. Likaså för Västervik, som hämtade upp sig i matchen och tog en i princip obligatorisk hemmaseger. Allt annat hade faktiskt fått ses som katastrof. Det måste ha varit en vansinnigt spännande match!

Den sista matchen, och även den match som sändes i TV, verkar däremot inte alls ha varit spännande. Nu ska tilläggas att jag faktiskt inte så matchen, eftersom jag befinner mig på besök hos släktingar i Stockholm. Så egentligen kan jag ju inte uttala mig om huruvida matchen var spännande eller inte, men resultatet talar ett ganska tydligt språk. Jag blir inte riktigt klok på Piraterna. Ena veckan kör de värdelöst, det spelar ingen roll om det är på hemma -eller bortabana, och så nu andra veckan slår de hittills formstarka Indianerna med jättemariginal. Det är väl bara att gratulera, men trots segern igår befinner de sig fortfarande utanför slutspel. Piraterna är väl det lag som varit den största besvikelsen än så länge i år, jag tycker de har underpresterat väldigt. De får verkligen ta sig i kragen nu om de vill nå slutspelet, men det är långt ifrån säkert att det räcker ändå. Vad Indienarna höll på med igår är en annan ganska bra fråga. Det verkar bara ha varit Rune Holta som kom upp i någorlunda godkänd nivå, och det räcker ju inte.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>