OHT: Rospiggarna – What to do…?

Rospiggarna har tveklöst rustat upp sitt lag i jämförelse med tidigare säsonger. I år skulle allt inte hänga på Greg Hancock. ”Henka” Gustafsson och Ryan Sullivan skulle avlasta honom lite och ge dem ett stabilare lag som kunde plocka mer poäng. Nu ligger man sist i tabellen och lyckas inte ens vinna på hemmaplan längre. Finns det något sätt att bryta den här trenden?

Under tidigare år har Rospiggarna hamnat i samma gamla trötta mönster. Hancock kör suveränt, men resten av laget hänger helt enkelt inte med. Även om tanken inför i år var att bryta den trenden så har den återupprättats ändå, och i år tycks det ge mer förödande konsekvenser än vanligt. Detta på grund av att Hancock inte varit fullt så stabil som han varit tidigare år. Det har till och med varit ett par tillfällen där han knappt lyckats ta tvåsiffrigt. Greg må vara klubben mycket lojal, men jag får känslan av att han innerst inne börjar tröttna på att vara den enda riktigt kompetenta föraren i laget, att alltid vara den som förväntas ta massvis med poäng och helt enkelt vara den som inte får ha en dålig kväll. Visst han har levererat den största delen av tiden, men jag tycker man kunnat se vissa tendenser i år på att han kanske inte är helt nöjd med läget. Jag måste dock lyfta på hatten för hans lojalitet till klubben och att han faktiskt orkar köra så bra som han gör. Han är en klippa, tveklöst så, bara det att resten av förarna kanske lutar sig lite väl mycket mot honom.

En avlastning för Hancock kom dock i form av Sebastian Ulamek när han gick från Lejonen (som jag tänkte ta upp imorgon). Ulamek blev tyvärr skadad nyligen och vi har därför inte riktigt sett effekten av hans närvaro i laget riktigt än, men det vi har sett tyder på att han kan vara fundamental om laget ska kunna vända sitt bottenläge. Ulamek sägs vara riktigt engagerad i laget han kör i och är en positiv kraft i depån. Han gör även sitt på banan och plockar allt som oftast fint med poäng, så jag tror verkligen att Rospiggarna tog ett bra beslut när man bestämde sig för att värva honom. Låt oss nu bara hoppas att han kan återhämta sig snabbt nog för att hinna rädda laget.

Utöver Hancock och Ulamek är det tyvärr ganska mörkt på förarfronten. Ryan Sullivan skulle som sagt bli ett av lagets starkaste kort, vilket han också varit någon gång då och då och han kör överlag ganska bra, men inte tillräckligt för att vara en stabil poängkälla. Henrik Gustafsson har haft en och annan lysande stund, men hans dåliga prestationer är betydligt fler än de bra. Visst, man hade inte fullt så stora förhoppningar å honom, men man räknade i alla fall med att han skulle tillföra en del poäng, eller i alla fall inte att han skulle ligga kring 3-4 poäng per match. En eller två riktigt bra matcher han gjort, men resten får ses som en besvikelse.

Resten av laget kör sällan speciellt imponerande oavsett motstånd eller arena, och detta är som sagt den gamla visan från tidigare år vi nu ser igen. De gånger laget lyckas vinna krävs det inte bara att Greg har en riktigt fin kväll, men också att några andra förare kör över förväntan, något som tycks hända mer sällan än ofta. I och med att Ulamek kommit till laget finns det kanske lite hopp om att ta sig bort ifrån sista platsen, men även med honom ser det mörkt ut. Jag tror personligen att de kan ta sig därifrån om de har lite tur, men jag tror inte vi kommer få se dem i slutspelet.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>