GP-kvalet i Motala

I lördags besökte familjen Persson (minus Ingrid) ännu en ny speedwayarena, nämligen Piraternas hemmabana Dunteberget i Motala. Anledningen till besöket var förstås semifinalen i GP-kvalet till 2010. Trots visst manfall (Sebastian Ulamek, Thomas H Jonasson och Patrick Hougaard) blev det en sevärd tävling.

I en klass för sig stod, kanske inte oväntat, GP-förarna Kenneth Bjerre (14p) och Gregorz Walasek (13p). Bjerre uppträdde oerhört fokuserat och missade alltså bara en poäng. Tävlingens riktiga uppstickare var finnen Kauko Nieminen som slutade på fjärde plats (10+2p) efter skiljeheat mot trean Jonas Davidsson (10+3p).

Antonio Lindbäck motsvarade inte förväntningarna – han blev knappt utslagen med sina 7p. Vi noterade att Antonio inte hade sin mentor Tony Rickardsson med sig…

Speedwaybanan i Motala ligger strax utanför tätorten i ett öppen och lantlig idyll. Vi var c:a 1700 åskådare som hittat dit. Jag funderar ibland lite över de kontraster som de kringkuskande, hårt arbetande speedwaygladiatorerna får uppleva. Kenneth Bjerre t.ex. körde nyligen GP-tävling i Cardiff inför en publik på över 40 000 pers. Nu en vecka senare stod han överst på en hemmasnickrad prispall i Motala med en blomsterkvast och en megaförpackning med Kexchoklad och lyssnade på en outhärdligt släpig version av den danska nationalsången. Vi var några hundra som orkat stanna kvar för att se prisutdelningen, resten var redan på väg därifrån. Ändå är Bjerre lika proffsig i Motala som i Cardiff, lika fokuserad hela tiden. Han stod för dagen som representant för den beundransvärda skara speedwayförare som alltid gör sitt bästa oavsett de yttre förhållandena. Tummen upp!

Resultat från semifinalen i Motala:
1)  Kenneth Bjerre, Danmark 14p
2)  Gregorz Walasek, Polen 13p
3)  Jonas Davidsson, Sverige 10+3p
4)  Kauko Nieminen, Finland 10+2p
5)  Chris Harris, Storbritannien 9p
6)  Lukas Dryml, Tjeckien 9p
7)  Magnus Zetterström, Sverige 8p
8)  Dave Watt, Australien 8p
————————————————————————-
9)   Antonio Lindbäck, Sverige 7p
10) Renat Gafurov, Ryssland 6p
11) Morten Risager, Danmark 6p
12) Tai Woffinden, Storbritannien 5p
13) Matei Zagar, Slovenien 5p
14) Piotr Swiderski, Polen 4p
15) Jesper B Monberg, Danmark 3p
16) Christian Hefenbrock, Tyskland 3p

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>