OHT: Västervik – Speedwayens Fenix

Jag var mycket skeptisk gentemot Västervik inför årets säsong. De hade ett av de namnkunnigaste lagen i hela serien men lyckades inte ens ta sig till slutspel förra året, vilket ledde mig till att tro att det var något fundamentalt fel i lagbygget, för något var det ju som uppenbarligen inte stämde. Ur askan från förra årets fiasko har nu laget kommit tillbaka med besked och är nu ett av seriens absolut skarpaste lag! I skrivande stund inne har de andraplatsen i tabellen och visar gång på gång upp sin styrka både på hemmaplan och på bortaplan. De har motbevisad allt vad jag spekulerade kring i början av säsongen, och jag har sällan varit så glad över att bli rättad.

Så vad är det då som gör dem så mycket bättre i år? Personligen tycker jag det verkar som om de hittat lagdynamiken igen. Bjarne Pedersen och Niels Kristian Iversen kör inte i GP:t i år och jag tror att detta kan ha hjälpt dem få tillbaka dels lite körglädje, men också självförtroendet. Ingen av dem gjorde speciellt bra ifrån sig i förra årets Grand Prix, vilket jag kan tänka mig ledde till en allmänt sänkt moral för dem bägge. Nu behöver de inte koncentrera sig på det längre och kan istället gå in till fullo för sina lag och det tycks ge resultat.

Andra förare har också höjt sig en nivå. Chris Harris är betydligt stabilare, lika så Laguta. Gollob är i vanlig ordning inte den stabilaste föraren, men man kan inte förneka att hans närvaro i laget är mycket positiv. Överlag verkar hela Västervik fungera bättre i år. Förarna kommer till sin fulla rätt, lagledningen verkar ha lite mer självförtroende och de känns helt enkelt som ett stabilt paket nu. Det jag ser som deras svaghet är dock reserverna. Visst, då och då kan de sätta in Harris där, men när de inte kan de är de ganska öppna för femettor där. Man kan inte heller förneka att när en av deras huvudförare floppar så floppar han ordentligt, vilket gör att man egentligen aldrig kan se laget som helt vattentätt.

Trots detta tror jag vi kommer se Västervik i slutspel i år och troligen till och med på pallen. Kanske inte som etta, men med tanke på förra årets resultat så känns det som om vad som helst inom slutspelsramen är ett stort steg framåt. Laget är inte perfekt, men ändå ett under att skåda jämfört med vad vi såg för ett år sedan. Jag tror som sagt inte att de tar något guld, men de är ändå en hetare kandidat i år än många andra favorittippade lag.

P.S: Vill också passa på att säga att Västervik har den bästa speakern jag någonsin hört på en speedwayarena.

4 comments to OHT: Västervik – Speedwayens Fenix

  • Right on-htis helped me sort things right out.

  • Cau

    Good to see real expertise on display. Your cooruibttinn is most welcome.

  • I fail to see the link (or area of concern) over what investigative authorities can gather through your public online activities and the powers Bill C30 will grant. Digitization allows anyone (not just law enforcement agencies) to build profiles of individuals based on public surveillance of your online activity as well as your offline activity. Are you stating that any aggregation of public information to build profiles of individuals must be disclosed, or that they disclose that their capacity to build these profiles exists?

  • I was so confused about what to buy, but this makes it unsrbdtandaele.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>