Framtiden är här!

Vilken fantastisk tävling ikväll, gott folk! Vem hade kunnat tro att resultatet skulle bli detta?  Så vansinnigt roligt att de yngsta grabbarna fick visa framfötterna, Emil Sayfutdinov som är allra yngst (bara 19 år, jösses!) och som vann, Fredrik Lindgren som är näst yngst och som kom tvåa. Båda såg väldigt starka ut, Emil mycket i avseende om fart och Fredrik visade prov på mycket stabil teknik. Jag tror aldrig Emil hade kunnat räkna med detta innan kvällens tävling, han måste ju vara helt överväldigad. Om Crump som kom trea kan väl sägas att han emellanåt såg väldigt stark ut, men vissa heat hade han inte mycket att sätta emot motståndet. Lite ojämn, helt enkelt, men kul att han tog sig upp på pallen. Lite samma sak med Adams, jättestark vissa heat, men ibland inget vidare att komma med.

Och ska jag vara helt ärlig så gläder det mig att Nicki Pedersen inte tog sig längre än vad han gjorde, mest för att det blir så himla enformigt när han är så dominant som han varit de senaste två säsongerna. En glad dansk överraskning var ju däremot Bjerre, väldigt kul att han nådde semifinalen i sitt första GP som ordinarie. En dansk besvikelse däremot var klart Hans Andersen, han hade verkligen ingenting att komma med ikväll. Jag hade faktiskt trott att han skulle göra bättre ifrån sig. En annan förare som klart underpresterade var ju Gollob, men han har ju en tendens att vara väldigt ojämn. För att inte tala om Holta, vad höll han på med egentligen?

Tråkigt var, tycker jag, att banan under så många heat i början inte alls bjöd in till några omkörningar, likaså att det så länge var gul bana som dominerade i heatvinster. Nu jämnade det ju ut sig efter ett tag, men jag tycker inte det ska behöva vara så alls, framför allt inte på en permanent bana.

Vi kommer nog skriva betydligt mer om kvällens tävling, men detta är i alla fall mina första spontana reaktioner. Jag känner mig helt omtumlad efter kvällens tävling, jag satt och nästan hoppade upp och ner under hela tävlingen. Jag kan rekommendera att ni läser övriga familjemedlemmars inlägg om tävlingen också, vi är alla sugna på att skriva om kvällens händelser!

Här kan ni läsa om tävlingen på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motor/speedway/article4995167.ab Och här är det sammanlagda resultatet efter kvällens tävling:

1 F. Lindgren 3 2 3 2 3 2 4 19
2 E. Sayfutdinov 2 0 2 3 1 3 6 17
3 J. Crump 3 1 2 2 1 3 2 14
4 L. Adams 1 1 3 3 3 2 0 13
5 N. Pedersen 3 3 0 2 3 1   12
6 A. Jonsson 2 3 2 1 3 0   11
7 G. Hancock D 2 3 3 2 0   10
8 K. Bjerre 1 3 2 3 0 1   10
9 T. Gollob 2 2 1 0 2     7
10 Ch. Harris 1 1 1 1 2     6
11 H. Andersen 1 2 1 1 1     6
12 G. Walasek 0 0 3 2 1     6
13 S. Ułamek 0 3 0 0 2     5
14 S. Nicholls 2 0 1 1 0     4
15 R. Holta 3 0 0 0 0     3
16 M. Kus 0 1 0 0 0     1
17 L. Tomicek               -
18 A. Rymel               -

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>