Pölser, Carlsberg och lite speedway

Perssons har hamnat i världens tidsnöd inför GP i Köpenhamn, så här följer världens kortaste ”inför-inlägg”. Vi brukade ju på den gamla goda tiden alltid följa tävlingen på plats i Parken, men de senaste åren har vi avstått. Otrevlig speaker som piskar på redan omåttligt patriotisk och ölstinn publik var en orsak. En annan var det genuina ointresse för själva sporten speedway som ångade hos alltför många, inte alla dock, på läktarna. Nu blir det TV istället. Då får man se det som är bra, dvs speedwayen, och undgår i mångt och mycket det otrevliga med tillställningen.

Några frågetecken är i fokus inför kvällens tävling. Holder är helt klart på gång – ska han kunna stå högst upp på pallen ikväll? Pedersen brukar alltid bli övertänd i Köpenhamn – kommer han att kunna fokusera och inte köra sina vanliga teatrala omkullglidningar? Sajfutdinov har en fraktur på ett mellanledsben i foten – kommer det att påverka hans körning? Gollob har varit helt ur slag på senaste tiden – kommer han att kunna höja sig till slut eller faller han ur topp8 ikväll? Ingen av svenskarna har rosat marknaden i år (med ett litet undantag för Lindgren då och då) – kommer någon av dem att gå till semi? Woffinden har till slut blivit av med smärtan från det brutna nyckelbenet – innebär det att han vinner tävlingen? Ward är tillbaka efter skulderbladsfrakturen och körde fullt för Dackarna i tisdags – kommer han att kunna hålla huvudet kallt och använda hela sin kapacitet ikväll? Jepsen Jensen är wild card – vad kan han göra i den stenhårda konkurrensen?

God tur alla förare inför kvällens tävling! Och be till högre makter att ingen blir skadad. Och god tur till alla oss entusiastiska åskådare!

Ett tippningsinlägg följer inom kort.

1 comment to Pölser, Carlsberg och lite speedway

  • Mathias

    Young mans game!

    Mathias: Sayfutdinov (F), Woffinden (F), Ward (F), Jensen (F), Hancock, Holder, Hampel, Iversen

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>