Klassisk speedwaymark hägrar för GP-serien

Dags ännu en gång för GP-cirkusen att återvända till Prag, en bana som levererat både högt och lågt genom åren. Toden är knapp så låt oss spekulera lite kort om vad vi kan tänkas se imorgon.

Det är många förare som är i relativt god form, men tror inte någon riktigt kan mäta sig med Tai Woffinden. Vart han än kör levererar han som få, både i lag och individuellt, inte minst nu senast när han vann brittiska fianlen genom att inte tappa en enda poäng. Jag tror inte nödvändigtvis han vinner imorgon, men jag är relativt säker på att ytterligare en final stundar för den unge mannen som nu blommat upp som brittisk speedways stora framtidshopp. Får ju också säga att det vore kul om han kunde ta Storbritanniens första GP-seger sedan 2007.

På tal om framtidshopp, eller snarare bristen på det: svenskarna! Sedan årets serie drog igång har vi haft en enda svensk semifinalist och inte en enda finalist. Det är alltså en av totalt tio möjliga (om man räknar med Sundström i Göteborg), vilket enligt mig är under all kritik när alla tre svenskarna ska vara topp åtta-förare enligt siffrorna på sina västar. Det kan givetvis vara så att de alla tre haft en osannolik otur under den första kvarten av säsongen, men som det är nu har jag väldigt svårt att se någon som helst trend till någon drastisk förbättring. Jag hoppas innerligen att jag har fel, vi behöver framstående förare för att hålla intresset för sporten vid liv, men om det ska behövs det banne mig en uppryckning av Odens nåde!

Sedan har vi the usual suspects från Polen. Gollob och Hampel tycks fortfarande vara på hugget och de har bägge två ett fint facit i Prag, så det är inte omöjligt att vi ser bägge två i final. Även Chris Holder har hållit hög klass och även om han inte är uppe på riktigt den nivå som ifjol gjorde honom till världsmästare är han fortfarande en förare av oerhört hög kaliber.

Sedan har vi ett gäng rediga frågetecken. Greg Hancock och Nicki Pedersen bär bägge två på skador, den ena färskare än den andra. Å andra sidan har båda förarna en tendens att vara riktigt duktiga på den här banan, så vi får se om deras erfarenhet och skicklighet kan kompensera för att de ännu inte är helt återställda. Vi har även Emil Sayfutdinov. Som bekant förlorade han tragiskt nog sin far för två veckor sedan, och det känns svårt att avgöra hur denna tragedi påverkat honom. Han kom aldrig igång ordentligt i tisdags i sin indiandebut, så det återstår att se om han kommit fas igen för att leverera på den sinnessjukt höga nivå han hållit de senaste två tävlingarna.

Det är allt jag har tid att skriva ikväll! Återkommer imorgon med ett tippinlägg, samt sammanräkning av förra omgångens resultat. På återseende då!

3 comments to Klassisk speedwaymark hägrar för GP-serien

 • Mathias

  Mathias: Sayfutdinov (F), Zagar (F), Iversen (F), Holder (F), Woffinden, Hampel, Gollob, Franc

  Tror att Nicki kommer va i semi trots skadan, men gör en liten chansning

 • Mikael

  Så kommer då ”gammelgubbens” tippning inför kvällens drabbning. Jag känner viss osäkerhet kring både Pedersen och Hancock, men så här får det bli:
  Gollob (F)
  Holder(F)
  Sayfutdinov (F)
  Woffinden (F)
  Zagar
  Iversen
  Hampel
  Pedersen

 • Helen

  Holder (F), Woffinden (F), Hampel (F), Gollob (F), Hancock, Iversen, Zagar, Sayfutinov

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>