Värdefulla svenskar i Elitserien?

En åsikt som ofta framförs är att det är viktigt med fler svenska förare i Elitserien. Denna åsikt har i år bidragit till den överenskommelse som innebär minst tre svenska förare per lag och match. I sak har jag absolut inget emot att fler av våra svenska förare kan få chansen att bidra i sina respektive lag. Värdet av de förare som ingår i ett lag måste väl ändå relateras till vad de verkligen tillför. Efter den första elitserieomgången som kördes för en vecka sedan började jag kolla vilka förare som tagit flest poäng under tävlingarna. Eftersom varje lag körde med tre svensklicensierade förare var de sammanlagt 24 stycken. Totalt var det 18 förare som tog 10 poäng eller mer. 4 (FYRA) av dessa var svenskar (Jonas Davidsson 13 p, Fredrik Lindgren 11 p, Andreas Jonsson 10 p, och Peter Ljung 10 p). I övrigt var det som vanligt förare från Polen, Danmark, Australien, Storbritannien och Ryssland som bidrog mest i sina respektive lag. Vi ska då också komma ihåg att ett antal mycket namnkunniga förare inte körde i tisdags (Ward, Hancock, Sayfutdinov, Nicki Pedersen m.fl.). Noteras bör också att en svensk som möjligen skulle kunnat förbättrat statistiken är Daniel Nermark, som ju inte körde p.g.a. skada. Den nu gällande principen med tre svenskar i varje lag har ju sannolikt också bidragit till att vi inte får se ett antal av världens bästa förare köra för något svenskt lag. Jag tänker då framför allt på Zagar, Woffinden och Gollob + ett antal övriga mycket kompetenta polska stjärnor. Jag inser självfallet att pengar och annat också kan ha spelat en viktig roll, men tycker fortfarande det är tråkigt att vi i år inte får se de allra bästa köra i det som fram till i år var ansett som världens bästa liga. Min åsikt och det jag vill få fram med detta inlägg är att om man ska ha en plats i ett lag ska man också förtjäna den platsen genom sin körskicklighet och inte genom sin nationalitet. Låt oss se om det blir någon annan poängskörd efter kvällens tävlingar.

1 comment to Värdefulla svenskar i Elitserien?

  • 小草兄 我一直在找那種 RSS to Blog 或是 RSS 2 Hemidemi, 或是 RSS 2 twitter 等等的工具 我想你也一直再找 不過目前好像都沒有適合的 既然沒有 表示沒有大需求 就安靜的呆在一個地方玩就好 所以啊 我就繼續用 Blog 囉!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>