Vila i frid, Matija Duh

Nu har det ofattbara hänt igen. Inte ens ett år efter det att Lee Richardson så tragiskt dog efter en serietävling i Polen har ytterligare en speedwayförare avlidit av de skador han fått  under en tävling. Den här gången handlar det om den unge slovenske föraren Matija Duh, som kraschade illa i en deltävling i argentinska mästerskapet den 30 januari. Han ådrog sig flera skallfrakturer samt omfattande blödningar i hjärnan. Huvudskadorna var så svåra att han senare dog på sjukhus. När jag läser diverse inlägg på twitter verkar det som att den bana man körde tävlingen på saknar luftstaket. Förarna på twitter pratar mycket om vikten av att höja säkerheten och att det skulle vara ett oeftergivligt krav med luftstaket. Man kan inte annat än instämma!

Matija Duh var en ung kille, inte ens 24 år fyllda, hans liv hade nätt och jämnt börjat. Så fruktansvärt tragiskt och meningslöst! Vi tänker nu förstås framför allt på hans familj och vänner. Vila i frid, Matija. Vi kommer att minnas dig.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>