Ullevi igen – Inför GP Göteborg

Olof är fortfarande upp över öronen upptagen, så mamma får träda in med ett nytt GP-inlägg. De flesta synpunkter jag hade inför Prag gick ju helt åt h-e, så vi får väl se hur det går den här gången.

Imorgon är det alltså dags för årets fjärde GP-tävling. Den här gången är det Göteborg som gäller och det är femte året i rad som ”Perssons pack” är på plats. Ullevi innebär blandade känslor. 2008 var rent ångestfyllt – förare föll till höger och vänster eftersom banan var i uruselt skick. Vissa skadade sig rejält och när Andreas Jonsson kraschade i planket alldeles nedanför oss var det som att tiden stod stilla, vi undrade ärligt talat om han fortfarande levde. Nu hade han ju gudskelov tur och blev ”bara” fruktansvärt mörbultad. När Holta hittade ett hål till en annan dimension och flög till seger som en kanonkula släppte en del av spänningen, men en bitter eftersmak blev kvar…

Nu har ju banan i ärlighetens namn blivit mycket bättre på senare år och ibland har det bjudits på jättefin speedway. Särskilt 2010 när Bjerre slog Gollob i en riktig propagandafinal. En sak som dock inte varit så bra de senaste åren är vädret. Förra året var det +6 i luften och regn, regn, regn. Tävlingen fick avbrytas. Usch, vilken flopp! Har sällan känt mig så lurad på konfekten.

Nåja, nu tar vi nya tag och skakar av oss eventuella negativa känslor. Vädret ser väl ut att bli någorlunda hyfsat. Kanske lyckas någon skur pricka tävlingen precis, men det finns inget som tyder på att man inte ska kunna köra färdigt i alla fall. Men nog om yttre förhållanden nu.

Förarna då? Ja, vad har vi för gubbar som verkar vara i bra form för ögonblicket?
Hancock: Bra och jämn på hög nivå i alla ligor. Finns ingen anledning att tro att han inte skulle köra kanon i Göteborg också.
Jonsson: Har kört bra i Sverige, mindre bra i Polen. Kan gå hur som helst imorgon. Nervös av pressen på hemmaplan?
Hampel: Har haft en svacka, men verkar i kanonform nu. Kört dåligt på Ullevi förut. Tror han tar sig till final den här gången.
Crump: Verkar också var i bra form nu efter en skakig period. Känns ändå osäker, har varit lite för ojämn i GP hittills i år.
Holder: Känns rock solid. Har inte gjort en dålig tävling sedan jag vet inte när, vare sig i liga- eller GP-sammanhang. Final!
Nicki Pedersen: Är verkligen på gång. Gör starter som i sin glans dagar. Går säkert till semi, kanske till final.

Och vad har vi för tveksamma förare?
Gollob: Har kört skit i Sverige, men jättebra i Polen. Tror ändå att han tänder till på alla cylindrar och kör bra på Ullevi.
Sajfutdinov: Har blandat och gett i svenska ligan, men kört fint i polska Ekstraliga. Lite tveksamt i GP hittills. Orkar kanske semi.
Bjerre: Verkar under isen. Kör inte särskilt över sig någonstans. Har problem med sitt team, hävdas det. Tror inte på honom imorgon.
Lindbäck: Famlar i mörkret just nu. Dock mycket oförutsägbar – kan ju blixtra till ibland även från bottennivå.
Lindgren: Nej! Inger inget förtroende. Har kört fast. Skulle förvåna om han ens tar sig till semi. Hoppas dock att jag har fel.

Återstår Harris, Bjarne Pedersen, Ljung och Andersen. Som jag ser det har ingen av dessa herrar någon större chans. Med större chans menar jag att ta sig till semifinal. Men större under har skett och alla fyra har säkert kapacitet att skärpa till sig och göra en bra tävling. Vilket skulle vara jättekul. Det är alltid skoj när folk överraskar positivt! Tänk på vildkortet i Prag, Franc, som gick till semi.

Och ja, jag har glömt en förare. Nämligen Thomas H Jonasson, kvällens wild card. Där har vi en kille som kan gå hur långt som helst och han kan i och för sig göra det redan imorgon. Han har slipat på sin körning, känns mer stabil nu och inte så hasardartad och farlig på banan. Jag tror att han minst kommer till semi. Tar han sig till final blir jag inte överraskad heller.

Olof kommer med två inlägg imorgon, dels ett där han summerar tippningsresultatet från Prag, dels ett tippningsinlägg inför Göteborg.

Väl mött på Ullevi imorgon kväll! För visst föredrar vi speedway framför Eurovision Song Contest?!

1 comment to Ullevi igen – Inför GP Göteborg

 • Mikael

  Först på plan verkar det som denna gång, vad gäller tippningen. Här kommer mitt förslag:
  Hancock (F)
  Hampel (F)
  N. Pedersen (F)
  Holder (F)
  Crump
  Jonasson
  Gollob
  Sayfutdinov

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>