Leszno hägrar ännu en gång för GP-serien

Så var det äntligen dags att fortsätta med årets GP-säsong! Så här en månad senare kan vi konstatera att tävlingen i Auckland för var verklige en briljant idé. Den gav oss inte bara en riktigt grym tävling och tidigare GP-speedway än vi är vana vid, utan den fungerade också som en riktig aptitretare för vad som komma skall. En hel månad har vi gått och suktat efter mer av det bästa denna underbara sport har att erbjuda, och nu är det äntligen dags igen!

De yttre förutsättningarna verkar helt lysande. Vi vet att banpersonalen i Leszno vet hur man får till en riktigt fin GP-bana, vädret tycks bli strålande och jag tvivlar inte en sekund på att de polska fansen kommer göra sitt för en riktigt skön stämning. Förarna då? Det råder inget tvivel om vart favoritskapet ligger, självaste Jarek Hampel. Hampel vurpade illa för ett par veckor sedan, men detta verkar inte ha påverkat honom avsevärt då han fortfarande radar upp nästan perfekta poängrader i Ekstraliga. Hampel har alltid klarat sig riktigt bra i Leszno, men har aldrig lyckats nå hela vägen. Personligen har jag en känsla av att detta även kommer vara fallet imorgon. Att Jarek kommer ta en jävla massa poäng är jag hyfsat säker på, men ställer mig tveksam om han kan nå hela vägen till första platsen. Skulle dock inte ha något emot att ha fel på denna punkt. Sedan har vi givetvis Greg Hancock, men det känns knappt som att det är värt att nämna honom längre. Om inget annat sägs kan man nästan utgå ifrån att han kommer leverera på den löjligt höga nivå vi kommit att förvänta oss av honom, och morgondagen är inget undantag.

Vi har några riktiga frågetecken flygandes runt inför morgondagen. Det allra största är ingen mindre än Tomasz Gollob. Han har verkligen inte varit i slag den senaste tiden. Själv hävdar han att det är motorerna som spökar, vilket troligen också är fallet, men då är ju den stora frågan huruvida han hinner fixa till dem innan lördagen. Får han fart i grejerna är jag hyfsat säker på att han kan bli en utmanare om förstaplatsen. Det andra frågetecknet från Auckland är Andreas Jonsson. Efter ett fullkomligt briljant första heat blev det fullkomlig pannkaka av allt ihop. Liksom med Gollobs formdip den senaste tiden måste detta varit maskinstrul, man går inte från att ha varit så bra till så kass på någon minut. Andreas resultat har varit på uppgång sedan dess, men jag får ändå säga att jag känner viss skepsis inför lördagen. Ingen aning om varför, och jag skulle bli väldigt glad om jag blev mot bevisad även här.

Sedan finns det ett par förare jag inte har allt för stora förhoppningar på. Chris Harris är en av dem. Han började förbannat blekt i Auckland och sedan dess har jag inte sett speciellt mycket som tyder på att han skulle ha ryckt upp sig avsevärt sedan dess. Dessutom kör han med samma snack och retorik som förra året, vilket är ett föga gott tecken (till och med till den grad att skryta med hur mycket han lagt ut på sina motorer). En annan jag tror kommer få det svårt är Fredrik Lindgren. Han har haft det motigt inte minst i Polen de senaste veckorna (bland annat på just den här banan) och om det är något vi lärt oss om Fredrik med åren är det att han är en känslig kille och om hans självförtroende får sig en redig smäll, vilket det verkar ha fått sedan Auckland, kan det vara lite svårt för honom att komma på rätt köl igen. Återigen, jag hoppas innerligen att jag har fel här, men som det ser ut nu tror jag det kan bli en tuff kväll för Lindgren.

Vill flagga lite för morgondagens wild card Przemyslaw Pawlicki. Den här lilla spolingen har tillsammans med sin bror dundrat in i speedwayeliten. På nästan samma sätt som en yngre Emil Sayfutdinov tycks han skita i vilka han möter och bara kör för glatta livet, så jag skulle inte bli ett dugg överraskad om han går och vinner hela skiten. Kommer även hålla ett litet extra öga på Hans Andersen, som verkar vara bättre i fas än vi sett honom på länge. Såg en intervju med honom från England där han verkade uppåt och mer positiv än jag sett honom på många år. Troligen dock mer önsketänk från min sida än något annat.

Detta innebär också att det är dags för andra omgången av tippningsligan! Vi höll överlag väldigt hög klass förra gången, så jag tycker vi ska göra vad vi kan för behålla den trenden! Kom också ihåg att i och med det nya poängsystemet är det avsevärt mycket lättare än tidigare att plocka poäng, så var du inte med förra gången tycker jag du ska ge dig in i leken du också! Vi lägger i vanlig ordning upp ett officiellt tippningsinlägg imorgon, men om du känner dig modig kan du redan nu lämna ditt tipp redan nu i form av en kommentar på detta inlägg. Reglerna för hur tippningen går till finner ni här. Vi hörs imorgon!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>