Inför Aucklands GP + Tippningsligans återkomst!

Hej på er! Som Annika skrev har Speedways rest sig ur askan och är tillbaka för att hålla ett öga på det underbara som är speedwaysäsongen 2012! Somliga av er undrar kanske varför ”Årets” fullkomligt brann inne förra året och den enkla anledningen till det var att tanken på 2011 gjorde mig inte det minsta entusiastisk att prata om speedway. Mer eller mindre hela året kändes som ett enda stort ”meh”-ögonblick. Elitserien var förhållandevis spännande, absolut, men glädjen späddes ut med exempelvis Dackarnas flopp och Lejonens totalkapsejsande. GP-säsongens höjdpunkt var tveklöst Greg Hancocks välförtjänta guldmedalj, att Andreas Jonsson klev fram som en av sportens absolut främsta och Jarek Hampels andra raka medalj. Resten av serien tyckte jag dock var ganska oinspirerande. Många tävlingar kändes helt enkelt inte speciellt intressanta, och så hade vi som bekant också två avbrutna tävlingar som verkligen försurade resten av säsongen och gjorde somliga av oss väldigt opeppade på att diskutera året som varit. 2010 var en så fantastisk säsong att oavsett hur 2011 hade blivit så vi troligen sett det lite som en besvikelse, men är ändå beredd att hävda att 2011 var en av de mest intetsägande säsongerna vi sett på ett bra tag.

Nytt år innebär dock nya förutsättningar, så nu lägger vi besvikelsen bakom oss och tittar hoppfullt framåt! Inatt drar som bekant GP-serien igång igen. En månad tidigare en vanligt och på en fullkomligt absurd tid för oss européer. Jag försöker fortfarande avgöra huruvida jag ska gå och lägga mig innan eller inte. Hur som haver har det inför i år som bekant varit lite strul med att få ihop ett startfält. De nya reglerna i Polen har lett till att vi nu har ett startfält som, som Annika sa, inte inkluderar alla de sexton bästa förarna i världen. Även jag tror att det i månt och mycket kommer handla om de förarna som startar med nummer ett till åtta på ryggen, men man vet aldrig. Konstigare saker har hänt. I och med att det är årets första tävling och att vi sett så lite av många av förarna tänker jag inte spekulera inför kvällens tävling då det känns något meningslöst.

Med ny säsong kommer även en ny omgång av tippningsligan! Nytt för i år är ett ytterligare omarbetat poängsystem. Även om förra årets system var bättre än det vi hade 2010 så kvarstod problemet att folk helt enkelt inte fick utdelning för bra tipp. Så i år prövar vi en ny variant. I år får tipparen en poäng per förare de tippar rätt i semifinalen och ytterligare en poäng för varje förare de tippar rätt i finalen. Ytterligare bonuspoäng kommer delas ut till de tre bästa tipparna (tre till ettan, två till tvåan, ett till trean). Reglerna kan ni hitta här.

Vi hoppas givetvis att så många som möjligt vill vara med och delta i denna lilla tävling! Ju fler desto roligare helt enkelt. Så vad vi ber er göra är att lämna en kommentar (eller skicka ett mail till mig) med erat tipp. Det ska som vanligt innehålla de åtta förarna som ni tror kommer ta sig till semifinal och bland dessa åtta de fyra ni tror kommer ta sig till final. Nedan ser ni de tipp vi ännu så länge fått in. Listan kommer fyllas ut allt eftersom tippen kommer in. Som sagt, hoppas så många som möjligt av er vill vara med! Om inte annat; trevlig GP-kväll på er!

Familjen Persson:

Olof: Hampel (F), Jonsson (F), Crump (F), Holder (F), Gollob, Hancock, N. Pedersen, Sayfutdinov
Annika: Hampel (F): Gollob (F), Sayfutdinov (F), Holder (F), Hancock, Jonsson, Crump, Bjerre
Mikael: Hampel (F), Crump (F), Holder (F), Sayfutdinov(F), Gollob, Jonsson, Hancock, Lindbäck
Ingrid: Hampel (F), Hancock (F), Crump (F), Holder (F), Sayfutdinov, Jonsson, Gollob, N Pedersen

Övriga tippare:

Jesus L Andersson: Crump (F), Holder (F), Gollob (F), N Pedersen (F), Sayfutdinov, Jonsson, Hancock, Hampel
Helen J: Holder (F), Hancock (F), Hampel (F), Gollob (F), Jonsson, Bjerre, Crump, Sayfutdinov
Emma S: Hancock (F), Crump (F), Hampel (F), Pedersen (F), Gollob, Holder, Bjerre, Jonsson
Mathias: Jonsson (F), Hampel (F), Hancock (F), Gollob (F), Lindgren, Bjerre, Sayfutdinov, Holder
Rebecka: Gollob (F), Hancock (F), Crump (F), Hampel (F), Holder , Sayfutdinov, Lindbäck, Harris

6 comments to Inför Aucklands GP + Tippningsligans återkomst!

 • Crump (F)
  Holder (F)
  Gollob (F)
  N Pedersen (F)
  Sayfutdinov
  Jonsson
  Hancock
  Hampel

 • Ingrid

  Eftersom jag är på annan ort så får jag nöja mig med en simpel kommentar här! Så här kommer min tippning:

  Hampel (F), Hancock (F), Crump (F), Holder (F), Sayfutdinov, Jonsson, Gollob, N Pedersen

 • Mathias

  Min tipp:

  Jonsson (F)
  Hampel (F)
  Hancock (F)
  Gollob (F)
  Lindgren
  Bjerre
  Sayfutdinov
  Holder

 • Emma S

  Hancock (F), Crump (F), Hampel (F), Pedersen (F), Gollob, Holder, Bjerre, Jonsson

 • Helen J

  Holder (F)
  Hancock (F)
  Hampel (F)
  Gollob (F)
  Jonsson
  Bjerre
  Crump
  Sayfutdinov

 • Mikael (gammelgubben)

  Hej igen alla speedwayvänner!
  Nya satser, nya vinster (eller sistaplatser som min placering allt som oftast var förra året). Strunt samma – lika glad för det är jag!

  Här kommer min tippning:

  Hampel (F)
  Crump (F)
  Holder (F)
  Sayfutdinov(F)
  Gollob
  Jonsson
  Hancock
  Lindbäck

  Vad är en natt i sängen – mot att kliva upp och kolla GP-speedway!!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>