Lord Greg gjorde exakt det som behövdes (eftersnack till Vojens GP + tippningsresultat)

Ytterligare ett GP, ytterligare ett steg mot guldet för Greg Hancock. Personligen trodde jag att Greg skulle få fullt upp med att inte tappa allt för många poäng till Hampel. Vad få nog räknat med var att han faktiskt skulle dra ifrån. Inte nog med det, han är nu bara en handfull poäng från att 100% säkra guldet! Tävlingen i Vojens satte scenen för en riktigt rafflande avslutning på säsongen. Låt oss se vilka som gjorde sig förtjänta av ris och ros på södra Jylland!

Kvällens klippa: Inte mycket annat att säga än vinnaren, Greg Hancock. Under en kväll där förhandsfavoriter föll som korthus stod Greg stadigt och håvade in välbehövliga poäng. Han behövde en stabil kväll, men tror detta överträffade alla förväntningar.

Kvällens rauk: Jason Crump såg riktigt stark ut och bevisade att det kanske finns plats för honom i topp tre trots allt. Personligen hade jag mer eller mindre konstaterat att nu kommer hans smått otroliga streak av topp 3-placeringar slutligen upphöra, men i och med ett kanonresultat är han nu bara fyra poäng från en pallplats. Liksom Hancock var detta precis det resultat Jason behövde.

Kvällens uppstudsare:
Efter ytterligare ett par bottennapp lyckades äntligen Artem Laguta ta sig till semifinal på nio poäng. Värt att notera är vilka han slog för att ta sig dit, då han tog mer poäng än bland annat Gollob, Hampel och Jonsson. En lyckad kväll för den unge ryssen, som i och med detta ser till att det nu inte finns någon förare i fältet som aldrig varit i semifinal.

Kvällens besvikelse: Går gemensamt till de bägge förhandsfavoriterna Jarek Hampel och Andreas Jonsson. På förhand såg det ut som om dessa två herrar skulle göra upp om segern för tredje gången i rad, men så blev det sannerligen inte. Missad semi för bägge två får ses som en kollektiv stor besvikelse.

Kvällens flopp: Ännu en gång hamnar Tomasz Gollob på denna position. Vojens var en bana han fullkomligt dominerade på förra säsongen, och även om man inte räknade med att han skulle ta 24 poäng så räknade man åtminstone med mer än fem. Gollob har nu floppat stenhårt på två banor där man mer eller mindre räknade med att han skulle glänsa. Han är inte helt ute ur medaljstriden ännu, men mer än brons kan han nog inte hoppas på.

Kvällens sten: För någon som enligt uppgift skulle vara 100% återställd så gick det verkligen inget vidare för Janusz Kolodziej. Två poäng blev det och den magin som förra året gjorde honom till en av de absolut bästa förarna i världen är som bortblåst. Nog för att han haft skadebekymmer, men Kolodziej tickar i nuläget på till at bli årets stora flopp.

Kvällens trend: Favoritfall! Hampel och Jonsson var i sina livs former och Gollob dominerade här ifjol. Ingen av dem nådde semifinal ens en gång. Och andra sidan tillät det folk som tidigare varit ganska incognito att kliva fram, inte minst då Artem Laguta och Fredrik Lindgren.

Kvällens uppsving: Fredrik Lindgren valde verkligen rätt tillfälle att finna GP-formen. Visst, han är fortfarande en bit ifrån topp åtta, och man kan hävda att hans omkörning av Holder inte var helt koscher, men det går inte att förneka att detta var Fredrik klart bästa resultat den här säsongen. Som sagt, det tar honom inte upp i topp åtta, men det ger honom en ärlig chans i de kommande två omgångarna.

Kvällens tabellvinnare: Greg Hancock har i och med detta resultatet mer eller mindre bärgat sitt andra guld. Hampel har fortfarande en teoretisk chans att slå honom, men tror aldrig det har hänt att någon hunnit ta ikapp ett sådant här försprång så hör sent. Ett bra resultat från Hancock nästa gång så är han i hamn. Även Jason Crump hoppade upp genom tabellen och har nu som sagt chans på en medalj trots allt. Får även nämna Nicki Pedersen, som nu är tio poäng ifrån en topp åtta placering, då med sin polska hemma bana kvar på schemat.

Kvällens tabellförlorare: I och med ytterligare ett uselt GP har nu Chris Harris chanser att ta sig in i topp åtta fullkomligt försvunnit. Han hade behövt uppåt 20 poäng för att ens ha en susning, men nu är det mer eller mindre över. Även Tomasz Gollobs resultat släkte en och annan dröm, inte minst den om ett andra guld. Som sagt, han har en liten chans på medalj fortfarande, men toppplaceringen är nu utom räckhåll.

Jag ska även passa på att redovisa resultatet från lördagens tippning. Jag vill tillägga att jag fick in ett tipp från Rebecka i sista sekund. Hennes tippning var identisk med förra omgångens. Här har vi hursomhelst resultatet!

Facit: Hancock (F), Crump (F), Lindgren (F), Holder (F), Bjerre, N Pedersen, Laguta, Sayfutdinov

Resultat:

1. SL (5+2) = 5 poäng
2. Rasmus (5+1) = 4 poäng
3. Pergamon (4+2) = 3 poäng
4. Rebecka (4+2) = 2 poäng
5. Jesus L Andersson/Olof (4+1) = 1 poäng
Ingrid (4+1)
Emma G-H (4+1)
Mathias (4+0)
Weslake (4+0)
Mikael (2+1)
Annika (2+0)

Tippningsligan efter nio omgångar (fetstil innebär att man tog poäng den här omgången)

1. Rasmus – 28
2. Ingrid – 26
3. Mathias – 21
4. Annika – 16
5. Emma G-H – 15
5. SL – 16
6. Jesus L Andersson – 16
7. Olof – 13
8. Rebecka – 12
9. Weslake – 9
10. Pergamon – 6
11. Mikael – 5
12. Johan Sjöholm – 3
13. Lina – 3
14. Tina – 3
16. Emma S
17. Erik
18. Anders Stein
19. Elfsborgspersson
20. Gerd

I vanlig ordning uppmanar jag alla att rätta eventuella misstag jag gjort. Det här poängsystemet är inte fullt så vattentätt som jag trodde det skulle vara, det får jag erkänna. Ska se om jag kan komma på ett bättre system till nästa år. Nu stundar det slutspelstider gott folk, både i ligorna och GP! Tror Ingrid ska ha ett inlägg på G om den svenska elitserien, så där har ni något att se fram emot! Ha det tills vi hörs nästa gång!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>