Kan Hancock hålla undan för den kokande stormen? (inför Vojens GP)

Ännu en gång beger sig GP-cirkusen till den allt som oftast gråa och tysta byn Vojens för att bjuda lokalbefolkningen och speedwayvärlden på ett spektakel som heter duga. I år ser vi också något vi inte sett på många år, en serieledare som inte på något sätt sitter säkert. Det är upplagt för dramatik på högsta nivå under morgondagens grand prix, så låt oss spekulera lite!

Lördagens favorit: Med tanke på hans form i både GP och ligorna de senaste månaderna får jag säga Andreas Jonsson. Som det känns nu är det ytterst få, om någon, som kan stå emot honom. Världens i nuläget formstarkaste förare, helt enkelt.

Lördagens andrahandsfavorit: Den ende som eventuellt hade kunnat stå emot Andreas är ingen mindre än Jarek Hampel. Anledningen till att jag säger hade kunnat är för att trots Hampels nästintill ofantligt goda form de senaste veckorna fallerade han något i tisdags när Vetlanda mötte Dackarna (ryktena säger dock att detta var maskinstrul). Jonsson har jämförelsevis egentligen inte gjort en dålig tävling sedan GP:t i Terenzano. Trots detta är Hampel hetare än han någonsin varit, och fortsätter han som han gjort de senaste omgångarna kommer han ha en chans att utmana för guldet.

Lördagens ”dark horse”: I allt prat om Jonsson, Hampel, Hancock och Gollob har några förare hamnat lite i skymundan trots kanonresultat. Den jag tror kan dra mest nytta av detta är Antonio Lindbäck. Antonio är i god form och kom trots allt till final förra GP:t, så hans förmåga och inställning går inte att betvivla. Han är som sagt inte i rampljuset liksom många andra formstarka förare, men han ska absolut inte glömmas bort.

Lördagens frågetecken: Greg Hancock tycks ha tappat lite av den magin som skickat upp honom till toppen av tabellen. Hans senare GP-insatser har inte direkt slagit världen med häpnad och ligaformen är inte vad den var tidigare under året. Greg har i nuläget 17 poäng ner till Hampel som rusar mot honom med stormsteg, och Jonsson är bara ett steg därefter. Med tanke på Hancocks lilla svacka (om man nu kan kalla det det) och de andras framfart kan man verkligen fråga sig huruvida veteranen kommer kunna hålla undan ordentligt.

Lördagens intressantaste heat: Officiella GP-sidan har redan poängterat ut detta, men känner att jag inte kan göra mycket annat än att hacka på. I heat 10 ser vi alla tre av de förarna som nämndes i föregående kategori: Jonsson, Hancock och Hampel samt Fredrik Lindgren. Heatet kommer inte bara vara viktigt i kontexten av tävlingen, men också sammandraget då nu varenda liten poäng blir viktigare och viktigare. Dessutom är det ett visst symboliskt värde i det hela och en fjäder i hatten till vem som än vinner heatet!

Lördagens floppvarning: Sist gång det kördes Grand Prix fick inte Chris Harris en enda poäng. Sedan dess har han gjort mycket väsen av sig, inte minst genom att proklamera att han hör hemma i toppen, samt att han brutit med mekanikern han haft sedan han började köra GP och att han skaffat nya motorer. Av vad jag erfarit är en högljud förare sällan en speciellt stabil förare (pekar på Hans Andersen anno 2009/10), och med tanke på att Harris inte kört något vidare fyller hans trumpetande en inte direkt med förtroende.

Lördagens chans: Rune Holta har visat på hyfsad form på den senaste tiden sina skador till trots. Även om det är mer eller mindre omöjligt för honom att ta sig upp i topp åtta igen så har han nu chansen att göra det bästa av det som återstår av säsongen. Vi får troligen inte se den norske polacken i GP-serien nästa år, men om han nu hittat lite mark under fötterna så kan han gå ut i stil!

Lördagens ”Kniven mot strupen”: Fredrik Lindgren har fortfarande chans att ta sig in i topp åtta, dock är det ett och annat som talar emot honom. Han dras fortfarande med sin ryggskada, Antonio Lindbäck (som ligger på samma poäng) är på frammarsch och Fredriks självförtroende ligger i spillror. Trots detta är han mer eller mindre tvungen att få till ett kanonresultat imorgon. Han ligger inget vidare till för något wildcard till nästa år i nuläget heller, så ska han vända sin lycka någon tävling måste det vara denna.

Lördagens förhoppning: Vojens är en regnmagnet, det råder inget tvivel om den saken. Prognosen för morgondagen ser hyfsad ut (i skrivande stund), men det kan skifta mycket snabbt. Så min förhoppning är att vi kanske, mot alla odds ska få se en tävling genomförd i Vojens då det inte kommer något regn. Det händer inte ofta, men hoppas innerligen att morgondagen blir ett av de undantagen.

I vanlig ordning är det tippningsdags här på Speedways! Ni som brukar vara med vet vad som gäller! För er som kanske inte tippat förr men känner att det vore en kul grej att pröva så har ni regler och instruktioner här! Återkommer imorgon med officiellt inlägg för just tippningen, men modiga själar som vill avlägga ett tipp redan nu är mer än välkomna att göra det! Vi ses imorgon!

3 comments to Kan Hancock hålla undan för den kokande stormen? (inför Vojens GP)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>