Lag-VM, Sveriges chans i år?

De senaste åren har Danmark och Polen verkligen dominerat den internationella lagscenen. Det finns väl en hel del som tyder på att så även kommer vara fallet i år, men jag vill nog hävda att Sverige i år har möjligheten att sätta ihop ett av de bättre lagen på senare tid.

Fredrik Lindgren visade förra året att han är som klippt och skuren för lag-VM då han var en av de stabilaste poängplockarna i den svenska truppen. Vi fick även då se prov på vad Jonas Davidsson kan åstadkomma, då han var minst lika stabil som Lindgren på poängplockarsidan. Andreas Jonsson gjorde en okej insats, men det kändes som om han hade mer att ge och av resultaten hittills i år att döma så kan han mycket väl kliva upp ytterligare en klass jämfört med förra året. Sen hade vi Peter Ljung och Daniel Nermark. De gjorde inte direkt någon dålig insats, men att kalla någon av dem stabila vore en lögn. Just denna instabilitet gjorde inte direkt laget några tjänster och dessa två får ses som förra årets svagaste kort i det svenska laget.

I år dock så kan man inte säga något annat än att Sverige har två förare som verkligen är på G. Antonio Lindbäck är klart en av de förare som imponerat mig mest än så länge i år. Om han kan hålla den formen han än så länge visat så har han potentialitet till stordåd. Han verkar ha kommit in i rätt form både mentalt och fysiskt, och han har visat tidigare att när han kör bra så kör han riktigt jävla bra! Sen har vi Thomas H Jonasson. Ända sedan jag såg honom hålla emot Nicki Pedersen i en seriematch förra året har jag hyst otrolig respekt för honom. Han är enligt mig definitionen på en förare som är på väg upp genom leden. Även han har inlett säsongen mycket bra och visar redan nu att även han kan bli någon att räkna med när det är dags för landskamp.

Att ta med honom och Lindbäck för att ersätta Ljung och Nermark känns som en ”no-brainer” för mig. Med tanke på att Sverige ändå lyckades ta brons med det laget de hade förra året så vill jag hävda att ett lag med Jonsson, Lindgren, Jonasson, Davidsson och Lindbäck definitivt har potential att nå ännu längre! Visst, både Danmark och Polen har extremt starka lag också, även så Australien då det verkar som om Davey Watt och Chris Holder verkar vara på väg att komma i så pass god form att de kan komplettera Crump och Adams och på så vis ge australiensarna en allmänt stabilare trupp än förra året. Tror trots detta dock att den svenska truppen som kan användas i år är den trupp med störst potentiallitet sedan Tony Rickardssons tid, och då har jag inte ens nämnt Peter Karlsson i detta inlägg än. Om han beslutar sig för att han vill köra vore det ju givetvis kanonkul, men även utan honom håller jag fast vid det svenska lagets potentiallitet.. Tror standarden kommer vara högre över lag i år, vilket gör att det ska bli extra roligt att se vilka förare den svenska ledningen väljer att plocka ut. Oavsett tror jag det kommer bli en mäkta intressant turnering i vanlig ordning. Kan dock inte förneka att jag hoppas och tror att årets serie kommer bli något alldeles extra!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>