Kommer gubbväldet att fortsätta? (inför Terenzano 2011)

GP-serien drar igång igen på en arena som varit en god jaktmark för de, som Tommy Rander kallade dem, ”förfärliga gubbarna”. Gollob har vunnit här två år i rad och även Hancock hade en riktigt schyst tävling här förra året. Det känns dock som om spelplanen förändrats något under de veckorna som gått sedan det förra GP:t, så låt oss spekulera lite i vad vi kanske kan vänta oss under morgondagens tävling.

Lördagens favorit: Finns inte annat att säga än Gollob. Han har som sagt vunnit här två pr i rad och detta verkar verkligen vara en banan som passar honom och hans magnifika sätt att föra sig på en speedwaycykel. Lägg där till att han varit i fullkomligt lysande form i princip hela den gångna månaden, och du har ett favoritskap som heter duga.

Lördagens andrahandsfavorit: Men man kan som sagt inte glömma den som tillsammans med Gollob bevisat att ålder sannerligen inte behöver vara ett handikapp när man kör speedway (faktum är att det verkar vara tvärt om), Greg Hancock. Greg körde helt fenomenalt under den första halvan och verkar inte ha tappat suget nu när cirkusen drar igång igen. Dock var hans insats i tisdagens elitserieomgång lite halvskakig, men det var en va hans sämre insatser för året, så vet inte om man ska läsa alltför mycket i det. Greg har en betryggande ledning i sammandraget av en anledning, och av samma anledning håller även han ett visst favoritskap inför morgondagensdrabbning.

Lördagens ”dark horse”: Gamblar lite här och sätter Janusz Kolodziej. Hans form har verkligen inte varit det den var under 2010 (tror inte någon egentligen väntade sig att den skulle vara det), och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men jag får en känsla av att han kan slå till helt ur ”left field” imorgon och överraska ordentligt. Det känns som om en så pass lång och stor bana som Terenzano kan passa hans stil väldigt bra, och jag misstänker också att han kommer vara benägen att få sin GP säsong på rätt köl igen. Får dock säga att detta är mer magkänsla än hjärna. =)

Lördagens frågetecken: Som GP-bloggen poängterar har Andreas Jonsson kört helt fantastiskt i ligorna den senaste tiden och drar utav detta slutsatsen att det borde gå bra imorgon. Själv är jag inte helt säker. Jag förnekar inte att Jonsson är en av de absolut bästa lagförarna i hela världen just nu, absolut inte. Vad jag ställer mig lite mer skeptisk till är om detta kommer omvandlas till ett bra GP-resultat. Faktum är att Jonssons ligaform har varit bra hela säsongen, men detta har inte återspeglats i hans GP-framträdanden. Snarare har Andreas haft sin svagaste Grand Prix-inledning på många år, och han verkar helt enkelt inte komma loss. Då är ju den stora frågan huruvida han kan vända trenden imorgon, eller om det kommer bli ytterligare en underprestation.

Lördagens intressantaste heat: Redan i heat två blir det en riktig giganternas kamp, då vi får se topp tre i världen för närvarande göra upp. Som extra krydda hittar vi också Kolodziej i detta heat. Det borde kunna bli en riktig nagelbitare, och om inte annat lär vinnaren gå därifrån med en redig egoboost!

Lördagens floppvarning: Trots en lyckad lag-VMinsats sätter jag Antonio Lindbäck här. Han har inte imponerat i ligorna den senaste tiden och jag tror han kommer få det kämpigt imorgon. Men vafan, det är ju trots allt Lindbäck vi pratar om. Även om jag nederlagstippar honom här skulle jag inte bli helt överraskad om han går och vinner hela skiten.

Lördagens ”Kniven mot strupen”: Chris Harris har som bekant valt att förlita sig på att han kan klara topp åtta i år och inte kört GP-challenge. Detta är nog ett beslut han i denna stund ångrar. Inför Terenzano ligger han 13 poäng från en åttondeplats och 21 från en sjundeplats. Han stod för en upphämtning som hette duga förra året, och vill han ha något med toppen att göra vid årets slut lär han bli så illa tvungen att göra en lika fin insats i år, för nu är halva säsongen gången och möjligheterna att hämta ikapp krymper för varje heat som går.

Lördagens chans: Matej Zagar var för ett antal år sedan ett riktigt kraftpaket i GP-serien, men sedan dess har han mer eller mindre försvunnit. Nu är han i finalen av GP-challenge och har således chansen att slå sig tillbaka in i världstoppen. Hans wildcard ger honom en ypperlig chans att dels testa sig mot de förare han kanske kommer möta nästa år, samt ge honom lite välbehövlig uppvärmning inför vad som lär bli den viktigaste tävlingen han kör i år. Ett bättre övningstillfälle än ett GP-wildcard kan han nog inte be om, oavsett om det blir en succé eller ett dop i eld.

Lördagens förhoppning: Väderprognosen för morgondagen är inte lysande, men lämnar ändå viss förhoppning om att det ska gå att köra. Håller alla fingrar korsade för att vi inte ska få en till inregnad GP-tävling.

Med ett nytt GP kommer en ny omgång tippning! I vanlig ordning kommer det ett officiellt tippningsinlägg imorgon, men de som känner sig modiga kan redan nu lämna din tippning! Lämna det antingen som kommentar på detta inlägg eller skicka ett mail till mig. Reglerna för hur det hela går till finner ni här! Uppmuntrar som vanligt alla intresserade att lämna ett tipp, antingen för att försöka vinna priser eller bara som en kul grej. Ju fler deltagare desto roligare blir det för alla! Om inte annat så hörs vi imorgon! På återseende!

1 comment to Kommer gubbväldet att fortsätta? (inför Terenzano 2011)

  • Mathias

    Rasmus: Hancock, Sayfutdinov (f), Gollob (f), Crump (f), Jonsson, Hampel (f), Pedersen, Lindgrid (f).

    Mathias: Crump (f), Holder (F), Hampel (f), Sayfutdinov, Hancock, Pedersen (f), Kolodizej, Gollob

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>