Då börjar uppföljaren till den bästa GP-serien någonsin (Inför Leszno 2011)

Det känns något surrealistiskt att säga, men det har blivit dags att dra igång Grand Prix-säsongen 2011! Man känner sig fortfarande lite bortskämd från den fullkomligt fenomenala säsongen vi hade ifjol, men med tanke på att årets startfält ser ännu vassare ut än 2010 kan man ju alltid hoppas på att detta år ska bli ännu bättre! I vanlig ordning tänkte jag spekulera lite inför vi kan vänta oss av morgondagens tävling. I och med att detta är det allra första tävlingen kommer några annars vanliga kategorier att utgå, samt att det kommer vara ganska svårt att göra några förutsägelser överhuvudtaget. Vi kör igång så gott det går med årets första ”Inför GP-inlägg”!

Lördagens favorit: Vi sätter här ingen mindre än den regerande världsmästaren Tomasz Gollob. Han må ha floppat ganska hårt här i Leszno förra året, men vi har sett förr att han verkligen kan köra bra här. Han mosade även de lokala förarna Hampel och Kolodziej tidigare i veckan (i Gorzow i och för sig) så formen tycks det inte vara något fel på. Det är kanske en lite feg tippning, men jag misstänker att Gollob kan rivstarta 2011 imorgon.

Lördagens andrahandsfavorit:
Någon som också visat på grymt bra form veckan som gått är Jason Crump. Han körde helt lysande i just Polen i måndags och verkade verkligen trivas med tillvaron. Låt oss heller inte glömma att han mot alla odds lyckades vinna här ifjol, då med en fortfarande ganska risig arm. Nu är han tillbaka, i god form och säkerligen hungrig. Hampel och Kolodziej i all ära, men Crump känns snäppet vassare.

Lördagens ”Dark Horse”: Svårt val, men jag tänker köra med Chris Harris här. Harris har kört bra i England och gjorde en helt godkänd tävling här ifjol. Han lär också vara bra sugen på att starta sin säsong på ett bra sätt, samt att han fått en hel del träning på den nya ljuddämparen. Fanns många kandidater till denna post, men känner att Harris är ett bra val.

Lördagens frågetecken: Skadorna har stått som spön i backen både på och av banan de senaste veckorna, och detta har även drabbat Rune Holta. Han tänker dock göra ett försök, och han brukar i och för sig köra som allra bästa när han är skadad eller sjuk, men man kan verkligen undra hur detta kommer påverka honom. Som sagt, det kan bli det ena eller det andra när Holta inte är helt kry, och av just denna anledning är han ett stortfrågetecken inför morgondagen.

Lördagens ”One to Watch”: Här poppar äntligen Jaroslaw Hampel upp. I nio fall av tio levererar Hampel körning av absolut högsta klass på banan i Leszno. Förhoppningsvis blir morgondagen inget undantag och vi får njuta av den högklassiga körning bara Hampel kan bidra med!

Lördagens ”One to beat”: Gollob är fortfarande högsta hönset inom GP-världen, och det är ingen det ligger lika mycket prestige i att slå, inte minst bland de imorgon övriga fyra (!) polska förarna.

Lördagens intressantaste heat: Här har vi en solklar favorit; heat 14. Här får vi se Tomasz Gollob, Jason Crump, Rune Holta och Jaroslaw Hampel, alltså topp fyra i världen! Det finns ett antal andra heat som ser ut att kunna bli mycket spännande, men det är nog inget heat som kommer ha så höga förväntningar på sig som detta.

Lördagens floppvarning: Något elakt kanske men jag säger Artem Laguta. Killen har grymt mycket talang, det är inget snack om den saken, men jag tror i ärlighetens namn inte det kommer räcka till för att rå på den absoluta världseliten. Jag tror helt enkelt det kommer bli ett dop i eld för den unge ryssen.

Lördagens chans: Fredrik Lindgren gick tidigare i veckan ut och sa att han tycker att folk är för snabba på att döma ut honom, att många som undrar huruvida han är bra nog för att köra i GP inte ser honom plocka massvis med poäng i exempelvis England. Personligen skulle jag svara att även om detta är absolut sant så tjänar du inga GP-poäng på ligakörning, GP-poäng tjänas under GP-tävlingar och kan du inte prestera under dem spelar det ingen roll hur bra du är i ligorna, men den diskussionen tar vi vid ett annat tillfälle. Hursomhelst vore ju detta ett ypperligt tillfälle för Fredrik att visa vad han går för, att han kan inleda lika starkt som 2009 och att han kan genomföra en hel GP-säsong på en hög nivå. I Jag betvivlar inte att han kan göra det, men han ska få till det också.

Lördagens förhoppning: Att vi ska få en lika fin banan som vi hade förra året. Vi hemma i TV-soffan öste beröm över den, liksom gubbarna i SkySports studio. Kan vi få en lika bra bana kan vi förhoppningsvis få en lika fin säsongsstart som 2010!

Lördagens fasa: Att någon åker på en skada redan i första tävlingen. Känns kanske inte allt för sannolikt, men om vi kunde få en hel säsong där alla förare kan genomföra samtliga tävlingar. Kanske inte allt för troligt, men man kan i alla fall hoppas.

Jaha, då var det alltså dags, det hela speedwayvärlden väntat på! Får ju säga att jag inte känner mig fullt så entusiastisk i och med hela ljuddämpartramset som pågick alldeles för länge, men trots detta är jag verkligen superspänd på att se hur det går imorgon! Vi återkommer imorgon med ett tippningsinlägg men de som känner sig modiga nog får gärna skicka in sitt tipp redan nu! Lämna den som en kommentar på detta inlägg så är du sedan med och tävlar om Speedway DVDer och titeln ”Årets tippare” (som kommer vara en del av ”Årets” när säsongen nått sitt slut). Vi ses imorgon!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>