Tippningsregler 2011

Hej på er! Nu börjar det dra i hop sig för en ny omgång av tippningsligan här på Speedways. Jag blev verkligen jätteglad det började dyka upp nya tippare under förra säsongen och att vi till och med fick ett gäng ”stammisar”! Inför i år har jag gjort ett par förändringar beträffande hur det hela ska vara upplagt. Problemet med förra årets upplaga var att det helt enkelt var för få poäng i omlopp, samt att många som fick till en hyfsad tippning inte fick någon utdelning för dessa. Så inför 2011 års säsong så ska det finnas fler poäng i omlopp och något fler sätt att få dem. Här har ni reglerna som gäller inför årets upplaga av tippningsligan.

Tippningsstruktur och deadline

Tippningen ska lämnas i form av kommentar eller mail före 19:05 på tävlingsdagen. Kommer den in efter detta kommer den inte tas med i beräkningarna.

Tippningen ska bestå av de åtta förare som tipparen tror kommer ta sig till semi final. Av dessa åtta ska fyra finalister väljas ut. Allt som oftast brukar dessa markeras med ett (F), efter sitt namn.
Exempel: Gollob (F), Kolodziej (F), Laguta, Harris, Crump (F), Holder, Holta (F), Hampel

Poängräkning

Poäng delas ut till de fem bästa tipparna i varje omgång. I första hand är det antal rätt semifinalister som räknas. Skulle två eller tippare hamna på samma antal semifinalister så vinner den av dessa som hade flest rätt finalister. Skulle även dessa vara lika så vinner den som hade en förare ’närmast’ topp åtta. Skulle exempelvis en tippare ha tippat en förare som hamnade på nionde plats vinner denna över någon vars ’närmsta’ förare kom tia. Skulle även dessa vara identiska så tilldelas tipparna lika många poäng.

De fem bästa tipparna få som sagt poäng. Den bästa (ettan) får fem poäng, tvåan fyra, trean 3 osv. Den som under de elva GP-tävlingarna samlat ihop mest poäng vinner tippningsligan.

Bonuspoäng kan tjänas om en tippare får sju eller åtta semifinalister rätt. Får en tippare sju poäng får hon också en bonuspoäng för varje finalist hon hade rätt. Samma regler gäller för åtta poäng, fast då räknas poängen dubbelt (alltså två poäng per förare). Åtta rätt innebär dock alltid en garanterad bonuspoäng utöver ”finalistbonus”. Skulle en tippare få alla rätt (åtta semifinalister och fyra finalister) tilldelas hon 15 poäng. Två bonuspoäng delas också ut om en tippare lyckas pricka in fyra korrekta finalister (räknas ej om tipparen fått sju eller åtta korrekta semifinalister).

Ytterligare tre bonuspoäng kommer delas ut efter tävlingarna i Prag, Målilla och Gorzow. Dessa kommer gå till den som upp till tävlingen i fråga fått det enskilt bästa resultatet. Dessa resultat ”nollställs” varje gång dessa bonuspoäng delas ut.

Priser
Vinnaren (eller högst placerad som ej tillhör familjen Persson) får 2011 års samlings-dvd (eller något annat år om det önskas). Ettan, tvåan och trean kommer även bli inskrivna i tippandes ”Hall of Fame” som kommer upprättas när säsongen är över.

Jag hoppas som sagt att vi ska få minst lika många tävlande som förra året. Dels tycker jag det är kul för tävlingens skull, men tycker också det är mycket spännande att se hur andra speedwayentusiaster tänker och resonerar. För störst chans att vinna är det bäst att vara med redan från start, så hoppas ni är med oss redan nu på lördag! Vi ses då!

9 comments to Tippningsregler 2011

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>