Inför GP 2011, del 5

Dags för slutspurt i våra GP-spekulationer, och nu får det banne mig gå undan om vi ska hinna innan premiären nu på lördag! Låt oss kasta oss rätt in i hetluften och ta en titt på de tre bästa förarna som inte tog sig in i topp tre.

Chris Harris

Vi var många som mer eller mindre räknat bort Chris Harris i sammandraget när vi började spekulera kring hur 2010 skulle gå. Harris hade fått förlita sig på wildcards ända sedan 2007 så det var ju inte så mycket som talade för att 2010 skulle bli något nytt för killen från Cornwall. Inledningsvis såg det inte ut så heller, men någonstans längs vägen hittade Chris rätt och gav sig på allvar in i kampen om pallplaceringar. I slutändan räckte det hela för att ta upp honom till sjätte plats, den bästa placeringen för en britt på VÄLDIGT länge, samt ett klart personbästa för Harris. Personligen ser jag inget hinder för att han ska kunna bygga vidare på detta kommande säsong. Han tycks vara mer bekväm på cykeln än tidigare och han har hittat en stabilitet man egentligen aldrig sett från honom. Som tidigare nämnt kommer 2011 troligen bli ännu hårdare när det gäller konkurrensen om topp åtta placeringarna och liksom alla andra tror jag Harris behöver ta ytterligare ett kliv framåt om han vill hänga med, men med tanke på den trend han visade upp under andra halvan av 2010 tycker jag mycket pekar på att han kommer göra (eller kanske redan har gjort) just detta.

Chris Harris meriter på Speedways 2010

 • GP: Kvällens ”Rauk” (x2), Kvällens uppstudsare, Kvällens besvikelse, Kvällens flopp, Kvällens insats (x3), Kvällens uppsving, Kvällens tabellvinnare, Kvällens tabellförlorare (x2)
 • Årets: Årets britt, Årets mest oväntade topplacering (GP)
 • Greg Hancock

  Efter att ha motbevisat alla tvivlare under andra halvan av 2010 går Greg Hancock in i 2011 med nummer fem på sin väst. 2010 började som bekant väldigt skakigt men Greg ryckte upp sig och visade att det finns liv i den gamle gubben ännu så länge. Beträffande 2011 tycker jag inte det finns någon anledning att tro att Greg skulle börja tappa stinget nu. Han har kört bra i polska ligan ännu så länge och verkar, liksom alla tidigare år, vara en stabil förare av hög klass. Dock undrar jag om han kommer kunna ta sig förbi fjärdeplatsen som han legat och drällt kring nu i ett anal säsonger. Visst, Greg är en av de absolut bästa förarna i världen, men det känns som om det saknas det där lilla, lilla extra som skulle skicka upp honom på pallen igen. Jag säger inte att det är omöjligt, och jag tror absolut att han kommer klara topp åtta, men i ärlighetens namn tror jag inte att det kommer räcka till någon medalj. Och andra sidan, kan han köra som han gjorde andra halvan av 2010 så kan nästan vad som helst hända.

  Gerg Hancocks meriter på Speedways 2010

 • GP: Kvällens klippa, Kvällens uppstudsare, Kvällens flopp (x3), Kvällens sten, Kvällens doldis, Kvällens insats, Kvällens tabellvinnare, Kvällens tabellförlorare
 • Årets: Årets hedersomnämnande (internationella förare), Årets uppsving
 • Rune Holta

  Holta är utan tvekan en av de uddaste karaktärerna på GP-scenen. Ingen kör som honom, ingen filosoferar som honom och ingen vurpar som honom. Just denna unikhet har gjort att Holta förr om åren varit extremt svår at tippa, både i individuella tävlingar och i sammandrag. 2010 bröt han denna trend och blev en förare man kunde räkna med (oftast i alla fall). Han satt nytt personligt rekord med att komma fyra i sammandraget, samt att han plockade upp sin andra GP-seger, en seger han själv sa kändes mycket härligare än när han vann på Ullevi 2008. Med tanke på hur oberäknelig Rune är så är det svårt att tippa honom i år också, men det känns ändå som om han har mer att ge. Han hade verkligen en lysande säsong 2010, och det finns ingen anledning att tro att han inte kan bygga vidare på detta. Han verkade överlag mer till freds med sina cyklar och sin körning, plus att han inför i år verkar ha testat väldigt mycket med den nya ljuddämparen. Att nå en topp tre placering i år kommer inte bli någon enkel uppgift, men om Holta kan fortsätta som han gjorde ifjol och få till det sista lilla finliret tror jag han har en hyfsad chans att knipa sin första GP-medalj.

  Rune Holtas meriter på Speedways 2010

 • GP: Kvällens klippa, Kvällens rauk, Kvällens besvikelse (x2), Kvällens slarv, Kvällens tabellvinnare (x2)
 • Årets: Årets internationella förare, Årets laginsats, Årets styrkebesked
 • Så, då var det bara topp tre kvar. Jag har det riktigt fullt upp den hör veckan men lovar att jag ska göra mitt bästa för att få ut det sista inlägget under morgondagen. Ses då!

  P.S Vill passa på att tipsa den den nya, omgjorda officiella GP-sidan. Tycker personligen att det är en klar förbättring. :)

  Leave a Reply

   

   

   

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>