Efter GP 2010: Chris ”Bomber” Harris

Chris Harris fick ett wild card inför 2010. Inte för att han hade fått någon hög placering i GP Challenge och inte för att han placerat sig i topp 8 året innan. Utan mest för att det finns en oskriven regel att det ”måste” finnas minst två britter i GP-serien. Harris uttalade sig ibland om detta faktum, att han ett antal år i följd inte körde i GP-serien av egen kraft. Han sa då att han tyckte det var skämmigt och att hans huvudmål för 2010 var att återfinnas i topp 8 vid säsongens slut.

I GP Challenge hade Harris ingen större lycka – han hamnade på 7:e plats till slut. Och i själva GP-serien låg han länge långt ner, blandade och gav, var på det hela taget väldigt ojämn. Men ju längre säsongen gick desto mer flyt fick han i sin körning. Ett återkommande tema i intervjuerna med honom var starterna. Han pratade mycket om att han alltid varit bra på att starta, men att han aldrig vågat uttala det, varken officiellt eller för sig själv. Nu sa han rent ut i intervjuerna att han är bra i starten!

Självförtroendet växte. Vad det berodde på vet ju inte jag, men man vill gärna tro att långvarigt och hårt arbete äntligen gav lite utdelning för Chris Harris. Som verkar vara en sympatisk kille som kommer extra bra till sin rätt under tuffa banförhållanden. Hur som helst, så körde Chris under hösten plötsligt med en ny jämnhet på en högre nivå än han gjort förut. Och följaktligen började han klättra i GP- tabellen. Efter den avslutande tävlingen i Bydgoszcz låg han på en välförtjänt 6:eplacering. För första gången kommer han att går in i en GP-säsong där han själv har kört till sig sin plats.

Harris kan som sagt vara ojämn i sin körning, men han kan vara både kreativ och infallsrik på banan. Han kan prestera riktigt spektakulära omkörningar när han är på det humöret. Och apropå humör – när han verkligen är på hugget ger han sig inte! Han har vad britterna brukar referera till som ”bulldog spirit”. Jag tycker Chris är mycket underhållande som speedwayförare och önskar honom stor framgång i 2011 års GP-cirkus.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>