Inget Grand Prix i SVT?

Som om det inte varit nog med osäkerheter inför speedwaysäsongen 2011 så kommer nu uppgifter om att SVT gjort sig av med sina rättigheter att live-sända GP-tävlingarna. Rättigheterna ska numera finnas hos Viasat, som knappt ens verkar veta om det hela, enligt de som varit i kontakt med kanalen. Med två ynka små veckor kvar till GP-premiären känns det väl sådär halvbra…

Eventuellt finns några små glimtar av hopp i denna soppa. Det sägs att SVT Play ska fortsätta med sina livesändningar, även om jag själv inte lyckats hitta några uppgifter som bekräftar det. I värsta fall så verkar Viasat ha ett betalalternativ där man kan ”köpa” tävlingen och titta via Internet.

Men även om det finns lösningar så kan man inte annat än bli förbaskad över alltihop! Det känns nästan som någon sorts brist på respekt för hela sporten och dess publik. Frågan är vad man som tittare kan göra för att visa att vi bryr oss och är upprörda. När ska man egentligen kunna få börja se fram emot det hela, utan att hela tiden behöva fundera och undra över hur det ska bli?!

4 comments to Inget Grand Prix i SVT?

 • SL

  Håller helt med dig, Ingrid!
  Det är riktigt dålig stil på SVT och Viasat!

 • Daniel

  Har pratat med SVT… Dom kommer att sända 1 timmes sammandrag på 1:an. Huruvida dom livesänder på svtplay vet jag inte, men jag ringde även till viasat och precis som det står i texten nekade dom mina påståenden om att dom skulle ha rättigheterna till det… riktig soppa.. ska ta och forska mera i detta imorgon då det är lättare att få ta på folk som vet. Men helt klart är ju att det är rörigt…

 • Peter

  TV10 och Viasat Motor kommer att direkt sända alla Speedway GP lopp. Kommentatorerna är Thomas Nilsson och Henrik Henka Gustafsson.

 • Kenneth

  Det är typiskt när det gäller speedway.Dess publik anser tv 1 kan vi behandla hur
  dåligt som helst. Detta måste vi finna bot mot vi som har speedway som vår sport
  Börja att höra av Er speedwayvänner. Jag uppmanar tv1 att börja att sända fotboll
  och annan sport sent dagen efter när vi läst resultaten i tidningen. Då skulle Ni nog få höra av vad de tycker.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>