Vad håller polackerna på med?

Hej alla speedwayvänner!

Nu känner jag att jag bara måste ge utlopp för min förvåning och påtagliga besvikelse. När vi precis börjar närma oss den tid på året då livsandarna börjar återvända, med speedwayen som en av de viktigare drivkrafterna, så kommer detta märkliga utspel från Polen angående de nya ljuddämparna.

Dels sakfrågan i sig och dessutom en timing som går utanpå det mesta. Förra årets tveksamheter kan jag ha viss förståelse för men sedan dess har ju alla, inklusive polackerna, haft tid att både mentalt och utrustningsmässigt kunnat anpassa sig till de nya reglerna. Det vi nu upplever uppfattar jag som ett utslag av hybris från polskt håll. Tror de att de kan dominera speedwayen så till den milda grad att de förväntar sig att resten av speedwayvärlden ska dansa efter deras pipa. Trams och sandlådementalitet enligt mitt tycke. ””Blir det inte som jag vill så är jag inte med och leker”, typ. Jag har i övrigt den största respekt för polsk speedway och alla de fantastiska förare vi får förmånen att beundra, men det här kan jag inte förstå. En ”otäck” tanke smyger sig på – är vissa polacker rädda för att inte kunna anpassa sin körning till de nya förhållandena? Så illa kan det väl ändå inte vara!? Som jag tidigare hävdat, och som Ingrid påpekade i sitt inlägg, så visade ju en hel del förare redan förra året att det gick alldeles utmärkt att prestera fin körning med de nya dämparna. Jag tänker då på ett flertal kvaltävlingar till GP. Såvitt jag kommer ihåg så var det inte fler olyckor under dessa tävlingar än vad som brukar vara fallet under vanliga matcher. Den nu uppkomna situationen ställer ju till det på alla håll och kanter, för de enskilda förarna, för klubbarna, för sponsorer, för de nationella förbunden och inte minst för oss speedwayfantaster. Vår kära speedway har nog med utmaningar som det redan är utan att själva ställa till det på detta viset. Låt oss nu hoppas att alla goda krafter samverkar så att vi i lugn och ro kan få ladda inför en sässong som på alla vis kan bli minst lika intressant och spännande som den föregående. Speedwayfamiljen Persson håller i alla tummarna för att förnuftet på något vis står som slutlig segrare.

Vi hörs åter!

Mikael

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>