Olustigt och osäkert

Hej alla kära läsare! Nu bryter vi tystnaden här efter ett antal veckor. Och det är väl hög tid, säsongsstarten är ju alldeles runt hörnet! Och har till och med ägt rum lite här och där i speedwayvärlden.

En stor anledning till att det varit så dött här är den stora osäkerhet som råder kring det polska förbundets beslut att vägra köra med de ny ljuddämparna. Personligen har jag inte vetat vad jag ska tro, och inte egentligen ens velat börja tänka på vilka konsekvenser detta kan få. Men nu när vi är så långt in på året så går detta inte att hålla ifrån sig längre, så därför känns det dags att faktiskt uttala sig i frågan.

Man skulle ju kunna tänka att ”det är bara de själva som blir lidande”, men så är det ju faktiskt inte alls. Att inte få se de allra bästa kära GP är en katastrof i sig, och om det hela skulle stå sig skulle till exempel Elitserien vara förbaskat illa ute. Det skulle med stor sannolikhet också innebära svårigheter för de utländska förare som vill köra i den polska ligan. Det värsta scenariot jag kunnat koka ihop i mitt huvud är ett där inga polska förare kör utanför Polen och inga icke-polska förare kör i Polen. Och inget Polen i lag-VM!? En total isolering av det faktiskt bästa speedwaylandet i världen. Ska jag vara ärlig, då frågar jag mig faktiskt hur kul det kommer kännas med speedway år 2011…

Jag hoppas och hoppas och hoppas att så inte blir fallet. En hel del talar väl för att i alla fall mitt skräckscenario inte ska behöva bli verklighet. Jag hoppas och tror att både Gollob och Hampel vill köra GP (Kolodziej och Holta har väl redan sagt att det tänker köra?), och jag är ganska säker på att det är väldigt få förare som skulle klara ekonomin med uteblivna inkomster från körning internationellt.

Det talas nu om att flera polsk förare vädjar till sitt förbund om att ta tillbaka kraven. Och jag hoppas att det så småningom blir vad som händer. Jag hoppas att de INTE är beredda att ta konsekvenserna av att stå fast vid beslutet, för det lär bli ganska ödesdigra konsekvenser, mest för de själva, men också för hela speedwayvärlden. Förhoppningsvis ha det polska förbundet ”bara” drabbats av lite hybris, och när de väl inser att FIM och övriga förbund inte tänker hänga på så tar de väl sitt förnuft till fånga. HOPPAS JAG!!!

Vad gäller detta med ljuddämparna råder det en hel del delade meningar. Personligen tycker jag kanske att bytet var onödigt till att börja med. Däremot tycker jag inte det i nuläget finns några acceptabla skäl att vägra byta. Att förarna satte sig på tvären för ett år sen, det förstår jag mycket väl, och det var bra. Men nu har de haft ett helt år till på sig, och beslutet kommer ju onekligen stå fast, så det är nog bara att acceptera läget. Vi får inte heller glömma att GP Challenge förra året kördes på de nya dämparna, vilket verkade fungera helt ok. I alla fall hördes inga högljudda klagomål från de som körde.

Ja, nu får vi helt enkelt se vad som händer. Själv tänker jag hoppas och tro att det löser sig, och att vi kommer få se världens bästa förare i både Grand Prix, lag-VM, Elitserien och Ekstraliga!

1 comment to Olustigt och osäkert

  • But, what banks offer a LOC or credit card with out a PG. I see what rtieal companies do. But, what about actual Visa/MC or LOC? Also, you should add a site to what Leasing Equipment companies offering financing without PG. Just a thought.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>