Recension av 2010 FIM Speedway Grand Prix Series DVD Boxset

Som Ingrid nämnde för ett tag sedan så har vi nu tittat på DVD:erna med 2010 års Grand Prix säsong. Jag tänkte ta tillfället i akt och skriva en liten recension av dessa. Förhoppningsvis kan detta ge er som ännu inte köpt skivorna en uppfattning om huruvida ni tror att ni skulle gilla dem. Notera att detta är en översatt och lätt modifierad version av en recension jag skrev på Amazon för ett tag sedan.

Enligt mig så är detta en av de bästa Speedway DVD:erna jag sett ännu så länge. De är mycket underhållande att titta på, oavsett om du vill se tillbaka på ett år med grym speedway, missat någon tävling eller helt enkelt vill bli mer insatt i sporten.

Innehåll: Skivorna innehåller alla GP-tävlingar från 2010 samt alla fyra tävlingarna från Lag-VM. Man får inte se vartenda heat i sin helhet, men allt som oftast visas de den hela versionen av de heat som var extra intressanta. Man visar också de intervjuer som är relevanta för det som händer i tävlingen, samt att nästan varje tävling inleds med lite ”bakom kulisserna” material (inblickar i depån, autografskrivning osv.). Allt tal och all text är på engelska och tyvärr finns inga undertexter tillgängliga.

Bildkvalitet: Skärpan är knivskarp och den nya grafiken som infördes 2010 fungerar helt lysande. Enda man egentligen kan klaga på är att menyerna är lite tråkiga, men det är verkligen ingen stor grej.

Ljudkvalitet: Nigel Pearson, huvudkommentator för SkySports, sköter den huvudsakliga kommenteringen även här. Han får sällskap av Sam Ermolenko och Kevin Tatum (dock aldrig på samma gång). Pearson gör ett kanonbra jobb och lyckas bli ordentligt uppspelt trots att man vet att han redan sett dessa tävlingar. Tatum är kul att lyssna på och kompletterar Pearson på ett mycket bra sätt. Jag anser att Sam Ermolenko är en av de vassaste iakttagarna inom speedway, vilket gör att han blir en fantastisk bisittare. Personligen föredrar jag Ermolenko, men Tatum gör också ett strålande jobb. Skitbra kommentering överlag alltså, samt ett perfekt tillfälle för svenska tittare som inte annars får höra dessa ljuva toner att få ett smakprov på hur bra speedwaykommentering kan bli. Själva ljudet från tävlingarna är också mycket välupptaget, så det finns inte mycket att klaga på i ljuddepartementet.

Bonusmaterial:
Det finns inget extramaterial man kan välja direkt från menyerna. Istället inleds varje tävling med någon form av specialinslag. Några av dessa inslag kan man även se på SGP:s hemsida, men såvitt jag vet så finns det några som är exklusiva för DVD:erna. Typen av inslag varierar, minst sagt. Bland annat får höra Chris Holder och Tai Woffinden prata om livet i Grand Prix-serien, en genomgång av en speedwaycykel med Steve Johnston, en intervju med Jason Crump ombord på ett slagskepp och vi får följa med Andreas Jonsson under en dag då han var ute och marknadsförde GP:t i Göteborg. Alla inslagen är intressanta och väl producerade, dock hade jag gärna även haft dem som ett valbart alternativ från menyn. Detta är dock egentligen det enda jag kan klaga på.

Överlag: Jag tror alla som kallar sig speedwayfan kommer få ut mycket nöje från denna box. Jag kan varmt rekommendera den då jag själv verkligen njöt av att titta på dem. Med tanke på hur bra säsongen 2010 var så lär jag nog komma tillbaka till dem ett antal gånger till.

Skulle någon vara intresserad av att köpa skivorna hittar ni en länk här. Nu börjar det som bekant dra ihop sig för en ny härlig säsong. I vanlig ordning är det nu dags för lite spekulation inför både Grand Prix och Elitserien. Vi drar igång med dessa inlägg inom kort! På återseende!

P.S Jag firar i och med detta 150 inlägg!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>