Efter GP 2010: Fredrik ”Freddie” Lindgren

Fredrik Lindgren är en kille som verkligen tar sin speedway på allvar. Han har uppenbarligen höga ambitioner och när det inte fungerar som han vill verkar han bli mycket besviken och ibland tveksam. Ryktet säger att han under GP-tävlingen på Ullevi 2010 gömde sig med sin förtvivlan längst inne i katakomberna under arenan. Fredrik gjorde en riktigt usel tävling i Göteborg, och han orkade kanske inte möta sin egen och andras besvikelse. Jag får en känsla av att han på ett sätt inte alls trivs i offentligheten, och här blev det nog bara för mycket. Han är blyg och tillbakadragen som person, men som speedwayförare tror jag att han är målmedveten och framåt. Fredriks resultat 2010 var dock lite svårtolkade för oss åskådare, men kanske också för honom själv.

Fredrik har 2010 kört någorlunda i svenska Elitserien, sämre i polska Ekstraliga , men fullkomligt lysande i brittiska Elite League. Lindgren toppar den brittiska förarstatistiken och för sig med ett påtagligt självförtroende i Storbritannien. När det gäller GP 2010 har det inte gått särskilt bra för Fredrik. Han slutade på 11:e plats jämfört med 9:a 2009. Han var i final två gånger och i semi ytterligare två gånger. Helhetsintrycket är att han har varit mycket ojämn. Fredrik har kört i GP permanent i tre år. Inget av åren har han lyckats placera sig i topp 8. Dock har han under de här åren sett realistiskt på sin kapacitet och alltid kört GP-kval för att försöka erövra en GP-plats den vägen. 2010 lyckades detta och inför 2011 har han själv kört sig till en plats och slipper vara utlämnad till andras eventuella välvilja. När han hade kvalat in blev han en helt annan person i uppträdandet, både på och vid sidan om banan. Mycket mer öppen och avslappnad. Jag tror att Fredrik från tid till annan plågas ganska svårt av prestationsångest.

Fredrik Lindgren har inte alls haft någon stadig och jämn utveckling under de senaste åren. Frågan är ju vad det beror på. Jag tror att han egentligen har en relativt hög speedwaykapacitet, men att han inte riktigt ger sig själv chans att utvecklas. Och det landar möjligen för Fredrik, som för så många andra, i det mentala. Om han inte redan har en mental coach, så tycker jag att han ska skaffa sig en. Jag vet att jag tjatar om det här hela tiden, men det gör jag för att jag tror att det är en jätteviktig bit av att bli en framgångsrik idrottare. Oavsett vilken sport det rör sig om.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>