Gott nytt år + mer ”Årets”!

Först och främst vill vi önska er alla ett riktigt gott nytt år! Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton med allt som hör därtill! Hoppas också att ni liksom oss ser fram emot ett 2011 fyllt med grym speedway!

Min plan att bli klar med ”Årets” före nyår sket sig ordentligt då jag varit nedtyngd av att bland annat skriva en kandidatuppsats i engelska, något som mer eller mindre sugit upp all min tid fram tills nu. Nu tänker jag avsluta det jag påbörjat dock, så jag tänker helt enkelt langa ut de resterande delarna så snart de blir klara så vi kan få det ur vägen så vi kan koncentrera oss på den kommande säsongen. Hur många inlägg det blir vet jag inte, men kommer sluta skriva när jag känner mig klar helt enkelt. Då kör vi!

Årets tävling: Köpenhamns Grand Prix

Många har sagt att de tycker att GP:t i Torun var årets bästa tävling, men jag kan inte riktigt hålla med, framförallt av anledningen att det var snäppet fler krascher än jag är bekväm med. Jag skulle istället vilja hävda att den bästa tävlingen var det GP som anordnades i Köpenhamn. Det var kul racing mer eller mindre hela kvällen, många ganska oväntade resultat, spännande semifinaler, en extremt intressant final samt en ny GP-vinnare i Jarek Hampel. Jag har kollat igenom tävlingarna ett par gånger till i efterhand och jag får säga att Köpenhamn verkligen står ut som den som bjöd på mest underhållning. Som sagt, Torun var också en riktig kanontävling men i mina ögon var Köpenhamn snäppet vassare.

Årets gnällspik: Hans Andersen

In i det längsta tänkte jag inte ha med den här kategorin överhuvudtaget, men på senare dagar har en viss herr Andersen gett mig anledning att plocka fram den trots allt. Hans har tidigare om åren varit en kille som hållit huvudet kallt och sällan gjort speciellt mycket väsen av sig (det har snarare varit Nicki Pedersens roll), men mot slutet av säsongen så hördes det mer och mer klagosång från ”Hasse”. Den första stora grejen var när han började gnälla om ”polskt kamratskap” mellan Rune Holta och en domare efter att Hans blivit utesluten (tror de flesta vet vid det här laget vad vi på Speedways tycker som sånt snack) och efter det har det gått utför. Han började prata om hur synd det var om honom eftersom han ”tvingats” köra skadad men hintade också om att eftersom han kört skadad så visar det hur dedikerad han är till GP-körning och att han således förtjänade ett wildcard till 2011. När det stod klart att missade topp åtta började han antyda att vissa förare (Chris Harris närmare bestämt) egentligen inte var bra nog för att ha kommit så pass högt som de gjorde (mer om detta senare). Han gick sedan vidare till att gnälla över att Gollob kört skadad i sista GP-tävlingen och kallade den nye världsmästaren för en ”spade”. Som pricken över i:et sa han till danska Politiken att det vore ”katastrofalt” om han inte fick vara med nästa år. Hans var länge en av mina favoritförare men i och med det jag nämnt här samt övrigt trams så har jag tappat väldigt mycket förtroende för honom. Så för trams, gnäll och rent skitsnack så för Andersen överta titeln som ”Årets gnällspik”.

Årets proffsigaste inställning: Jaroslaw Hampel

Redan från början stod det klar att om det var någon som gick in i 2010 med en proffsigare attityd och inställning än vi sett tidigare så var det Hampel. Han pratade ofta om hur hårt han jobbat under vintern och hur glad han var att det gick vägen. Han visade alltid respekt för sina medtävlande men också för media och sina fans. Störst av allt dock tycker jag var det att han aldrig klagade om han blev hårt åtgången på banan. Vid ett tillfälle veck Nicki Pedersen in ganska skarp framför Hampel och han höll på att fara all världens väg (skicklig som han är redde han det). Efteråt blev han frågad om han tyckte det varför hårt kört, varpå han svarade att Nicki låg ju först så han får ju köra vart han vill. Jag kan nämna ett antal förare jag är ganska säker på inte hade hanterat det hela på ett så bra sätt, och det är händelser som dessa som ger Hampel denna utmärkelse.

Sitter på nästa inlägg redan nu, så det kommer under morgondagen. På återseende!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>