Årets danskar 2010

Årets hedersomnämnande: Nicolai Klindt

Ska sanningen fram var detta en av de svåraste platserna att fylla då det är svårt att hitta någon dansk som kört över förväntan. I slutändan fick det bli Klindt, detta för att jag tycker han är en av få danskar som tagit ett avsevärt steg framåt i år. Han har gjort en bra insats för Västervik i Elitserien, en klar höjning jämfört med hans förra säsong för Dackarna samt en hyfsad säsong i Wolverhampton. Det som jag imponerades mest av dock var hans inträde i det danska landslaget. Vi var många som trodde att han skulle bli kanonmat med tanke på hur tungt motståndet var men får ju säga att han körde klart över förväntan. Det är inte ett jättekliv framåt, men ändå ett framsteg, och därför får Klindt årets hedersomnämnande.

Årets dansk: Kenneth Bjerre

Jag kan säga rätt ut att jag inte är något speciellt stort Bjerre-fan. Jag tycker både hans körstil och hans beteende är ganska stela och tråkiga. Detta till trots dock så kan jag inte säga annat än att han var den dansk som i år gjorde störst avtryck på speedwayvärlden. Han var den enda dansken som lyckades klara topp åtta i Grand Prix-serien, han var den enda dansken som lyckades vinna ett GP (hans första dessutom, vilket alltid är en riktig milstolpe i alla förares karriärer) och han var den enda dansken som lyckades ta sig upp på pallen mer än en gång. Och om man behövde ytterligare övertygelse om att han var bästa dansk; han vann danska mästerskapen! Helt enkelt; han var den mest framgångsrika föraren från vårt rödvita grannland. Några jätteavancemang i GP-sammandraget blev det inte, men vi ska komma ihåg att det var otroligt tajt med poängen och att Bjerres prestation faktiskt är snäppet större än vad tabellen skvallrar om. Som sagt,jag är inget Bjerre-fan, men i år var han helt enkelt årets bästa dansk!

Årets danska flopp: Hans Andersen

För andra året i rad finner vi herr Andersen på denna inte allt för charmiga position. Liksom förra året stod valet mellan honom och Nicki Pedersen och liksom förra året avgjordes det hela av en enkel orsak: Även om Pedersen floppat i GP:t så har åtminstone hållit en hög nivå i ligorna, något man inte har kunnat säga om Andersen. Förra året beskrev han som något av en dipp och att inför i år skulle han ha fått ordning på grejerna och vara ”back on track” för att ta det VM-guld han så länge pratat om. Istället sjönk han två placeringar i GP-serien och blev således tolva i sammandraget och sämsta dansk. Han lyckades även sänka sitt snitt i Elitserien och är där nu nere på 6,38. I Polen är hans snitt ännu sämre, 6,16. Om det var i år saker och ting skulle ha fixats så måste grundstandarden sänks ytterligare, för detta var sannerligen inget smickrade år för Hans. Inför säsongen tänkte jag att ”det kan väl knappast bli värre än förra året?”. Nu har jag mitt svar.

Kom tillbaka på torsdag då vi tar en titt på hur det har gått för de australiensiska förarna!

1 comment to Årets danskar 2010

  • Magnus Sandberg

    Dansk speedway är inte vad den varit just nu, men jag håller med dig om dina utmärkelse, Klindt har tagit ett steg framåt, Andersen är en superbesvikelse och hade det inte varit för Bjerres vår hade han aldrig klarat topp8

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>