Slutspelstider = skadetider

Detta är alldeles speciella tider i speedwaykretsarna. Slutspelstider! Alltid lika spännande, och alltid med ett sting av vemod i och med vetskapen att säsongen drar sig mot sitt slut. Jag tycker mig genom åren ha märkt att slutspelstider också ofta är skadetider. Det har hänt mer än en gång att luften lite gått ur elitserieslutspelet i och med att ett eller flera lag varit vingklippta på grund av skador. Jag tänker till exempel på Vetlanda både förra året och året innan dess. Nu är det Dackarnas tur att som seriesegrare och favoriter gå in i slutspelet med ett mycket skadetyngt lag.

Detta gäller inte bara i lagsammanhang utan även i individuella sammanhang. Jag tycker mig tydligt kunna se att skadestatistiken över lag går upp mot slutet av säsongen. Varför? Det kan nog vara en kombination av att förarna är trötta efter en lång säsong, koncentrationen blir helt enkelt inte densamma, samt att det är så mycket mer som står på spel ju mer det drar ihop sig. En ganska dålig kombination egentligen, och farlig. Samtidigt troligtvis ganska oundviklig. Vi kan bara hoppas att slutspelen i de olika ligorna, samt avslutningen av GP-serien, inte ska komma att avgöras av skador. Det är alltid lika tråkigt när så blir fallet.

Och så lite kul och spännande också, denna söndag! Idag körs en hejdundrande semifinal i Polen, mellan Torun och Leszno. Klockan 20 drar tävlingen igång, och sänds tursamt nog live. Gissa om jag kommer sitta klistrad framför datorn! :)

11 comments to Slutspelstider = skadetider

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>