Mycket att smälta

Familjen Persson har befunnit sig på hemmaplan i ungefär en vecka, men det är först nu vi kunnat smälta alla våra upplevelser de senaste veckorna. Inte minst under våra dagar i Danmark. Aldrig någonsin hade vi kunnat ana att vi skulle bo på samma hotell som 3/4 av startfältet i lag-VM-finalen! Att man skulle få se och höra Tomasz Gollob spela piano, bevittna Jarek Hampel göra sin specialsmörgås med kalkon, ost och ketchup, sitta bordsgranne med Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson, stå brevid Lee Richardson i kön till frukost-buffén, osv. osv. Listan kan göras oändlig! Och sen få se fantastisk racing i både race-off och final! Wow! Vi har väl ett och annat att säga om arrangemanget i Vojens, men det kommer Olof ta upp i ett eget inlägg.

Vi var rörande överens om att rätt lag vann. Polackerna hade otur tidigt och fick länge slå ur underläge, men kom igen med besked, och när Gollob lätt som en plätt tog hem sista heatet kändes det bara självklart att Polen skulle stå högst på pallen. Danskarna överraskade positivt, men vi var lite skeptiska mot att de flera gånger körde ganska desperat och ibland på tok för tufft. Vi hade hoppats på mer av de svenska killarna i finalen, då de såg så starka  ut i race-off:en. Laget tog överlägset flest nollor i finalen. Samtidigt överraskade britterna och tuffade på bra, så jag tror Sverige ska vara väldigt nöjda med sitt brons.

Nu blickar vi framåt mot den stundande speedwayfesten i Målilla på lördag. Det är vår favorittävling på säsongen, och självklart kommer vi finnas på plats, i regn eller solsken! Vi räknade ihop att det blir femte året i rad vi besöker ”the thrilla in Malilla”, och det lär bli många år till! Vi hoppas definitivt på bättre väder än förra året, och än så länge ser prognoserna bra ut. Men innan dess har vi en omgång i elitserien att se fram emot, och i morgon bjuds vi TV-tittare på Vargarna-Elit Vetlanda. Det kan absolut bli spännande!

1 comment to Mycket att smälta

  • Emma G-H

    Emma G-H:s tippning inför Malilla 2010:
    Gollob (F), Crump (F), Hampel (F), Holta (F), Holder, Andersen, Emil, Jonsson
    /Emma G-H med – och inte .!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>