Förkrossande segrar på flera håll

Gårdagens elitserieomgång slutade i hela 3/4 förkrossande segrar. Föga förvånande ochinte så särskilt spännande. Men sån är speedwayen ibland!

I Målilla tog som bekant Dackarna emot Piraterna.Dackarna körde över Piraterna totalt, och matchen blev aldrig i närheten av spännande resultatmässigt. Dock bjöds det emellanåt på kul körning. Rune Holta var, som allt oftare nu för tiden, helt överlägsen, och även denna kväll tog han maximalt med poäng. Det var egentligen ingen av dackeförarna som svek, utan hela laget tog de poäng man kan kräva. I Piraterna såg det mörkare ut, och Stefan Andersson var väldigt missnöjd med lagets prestation. Den enda man egentligen kan berömma i bortalaget är unge Maciej Janowski som kämpade och slet hela matchen på reservplats, och faktiskt tog helt ok med poäng.

I Kumla hade Indianerna väldigt svårt att hålla emot när Elit Vetlanda kom dundrade från de småländska skogarna, och bara körde över hemmalaget. Janusz Kolodziej fortsätter slå alla med häpnad och tog återigen fullt. Även Lee Richardson verkar ha hittat rätt denna afton, efter att ha haft en tuff period med mycket låga poäng. I hemmalaget verkar ingen av förarna ha övertygat, och inte ens vanligtvis så starka Piotr Protasiewicz tog mer än 8 poäng på 6 heat.

Vargarna fick se sig totalt uppätna efter sitt besök i lejonkulan i Gislaved. Hemmalaget tog den största segern av alla denna kväll, hela sju 5-1:or fick de till. Otroligt! Bäst i hemmalaget blev Mikael Max som tog just max (haha!). Chris Holder var god tvåa med 12 poäng på 5 heat. Härligt att han är tillbaka efter sin armskada! Nicki Pedersen verkar också ha fått bättre ordning på saker och ting, men man kan ändå inte säga att han är i samma form han en gång varit. I Vargarna var det bara Adrian Miedzinski som lyckades hålla huvudet ovanför vattenytan, då han fick ihop 15 poäng på 6 heat. Han tog alltså nästan hälften av lagets poäng.

I Hagfors var det något lite jämnare när Valsarna tog emot Västervik. Bortalaget knep dock segern, anförda av Tomasz Gollob som tog näst intill fullt. Västerviksförarna  tog över lag jämnt med poäng. I hemmalaget var det Daniel Nermark och Krzystof Jablonski som lyckades ta tvåsiffrigt, medan resterande laget tog på tok för ojämnt med poäng för att ha haft en chans på segern.

Nu är det lite abstinensvarning med tanke på att det inte är något GP på lördag. Men man får väl försöka hålla tillgodo med fotboll istället. Men jag slås hela tiden av hur tråkigt fotboll är jämfört med speedway, det går ju så himla långsamt! :P

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>