Lite av varje

Bara för att vi inte skriver (vilket vi borde) betyder inte det att det inte händer saker ute i speedwayvärlden!

Det verkar som om Emil Sayfutdinov planerar comeback nu här i dagarna. Glädjande, men man hoppas bara att han inte skyndat tillbaka för snabbt, utan att han har läkt ihop tillräckligt mycket. Det blir intressant att se om den här kraschen, som ju varit hans allvarligaste hittills, påverkar honom i längden, om han kanske blir lite mer varsam på banan. Det vore inte helt fel, varken för honom själv eller för hans motståndare.

Chris Holder verkar också tänka sig att köra igen, eventuellt redan idag. Han står med i Toruns laguppställning inför matchen borta mot Czestochowa, så vi får se hur det går. Chris har de senaste dagarna lagt upp bilder på Facebook på sin arm, och det måste vara bland det värsta jag sett i blåmärkesväg. Fy tusan! Men han hade ändå en himla tur som klarade sig så bra.

Vi fick ju se en dramatisk elitseriematch på TV i tisdags. Udda, bitvis otäck men också spännande. Nu återstår att se om det blir favorit i repris i returmatchen på tisdag. Mikael var faktiskt också på plats i Vetlanda och fick se hemmalaget skåpa ut Indianerna totalt. Trots det tyckte han ändå det bjöds på fin körning bitvis, bland annat från en helt enastående Janusz Kolodziej. Någon mer än jag som undrar hur långt han egentligen tänkt sig gå? Han själv satsar på GP till 2012, men jag tror vi kan se honom där redan nästa år.

Det har också körts lite U21-VM, två deltävlingar närmare bestämt, under gårdagen. Lite överraskande resultat där, Dennis Andersson kammade hem segern i den ena deltävlingen, medan Maksim Bogdanovs från lettland tog hem den andra deltävlingen. Förra årets U21-världsmästare, Darcy Ward, lyckades endast nätt och jämt ta sig vidare från den ena deltävlingen, där han slutade på 7:e plats, precis på gränsen för att få köra i finaltävlingen. Med andra ord är chansen stor att vi får se en ny U21-världsmästare i år! :D

Nu laddar vi inför match i Polen i eftermiddag, och sen för ny elitserieomgång på tisdag! Tjohoo! :D

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>