Leon Madsen och det stora dämpardramat

Speedwaysäsongen rullar vidare och under gårdagens omgång fick vi se många intressanta resultat, samt ett och annat korn drama.

Vi börjar med dramat. Ingen speedwayintresserad kan ha missat att Leon Madsen ska ha försökt fuska under ett GP-kval i helgen. Efter detta blev känt har Leon satt upp en järnvägg omkring sig och kan inte nås för en kommentar, inte ens av lagledarna i hans lag. Han ska dock enligt uppgift ha hävdat att han inte tycker han gjort något fel. Tydligen ska det ha varit så att han kom hem sent kvällen innan kvalet och åkt för att plocka upp ljuddämparna han skulle ha till tävlingen (tävlingen skulle köras på de ”nya” ljuddämparna). Dessa dämpare hade han tidigare sålt till en icke namngiven veteranförare men var nu tvungen att köpa tillbaka dem för att ha i GP-kvalet. Den här andra föraren ska då ha mixtrat med dessa dämpare för att få dem att likna de gamla, något han inte sa något om och något Leon inte frågade om. Han ska alltså ha gått in i tävlingen i tron att hans dämpare var helt OK för tävlingen.

Får ju säga att jag inte är helt såld på den här historien. Det känns väldigt konstigt att den andre föraren inte skulle ha nämnt att han gjort något med dem, eller att Leon inte dubbelkollat att de var OK. Dessutom blir man alltid lite misstänksamt när någon som hävdar att de är oskyldiga vägrar tala om saken i fråga. Visst, det finns vissa lägen när man helt enkelt inte bör säga något, detta för att man inte vill visa att man tar det visa kritiker säger på allvar, alternativt att anklagelserna är så befängda att de inte är värda att besvara. Ett exempel på detta var när folk hävdade att Barak Obama inte var amerikan och krävde att han skulle visa sitt födelseintyg för att bevisa att han var oskyldig (tror någon på allvar att någon kan ta sig till ett presidentval utan någon gång visa att man är född i landet i fråga, framför allt när detta är ett krav enligt lag?). Detta är dock inte en sådan situation, Madsen är inte klart oskyldig och har verkligen något att bevisa. Enligt mig gör hans tystnad honom mer skada än nytta i detta nu. Och andra sidan finns det vissa grejer som tyder på att Madsen faktiskt inte visste att dämparna var ändrade. Detta indikeras av att han drog igång sin motor när det var helt tyst i depån. Antingen visste han inte att de skulle låta som de gjorde, eller så var han dum nog att hoppas att ingen skulle märka. Personligen vet jag inte vad jag ska tro. Jag vill helst inte tro att Madsen skulle sjunka så lågt som att försöka fuska, och om det är sant så kan jag inte säga annat än att jag är extremt besviken, då jag verkligen hade högre tankar om honom. I nuläget dock känner jag inte att man kan säga något definitivt. Tycker alla ska få en chans att förklara sig åtminstone, men man får bara hoppas att Madsen talar ut snart innan det allmänna förtroendet helt tagit slut.

Lagen och det danska förbundet har dock redan fattat sitt beslut. Indianerna stängde av honom under gårdagens match mot Västervik och utesluter inte att det hela kan leda till att han får kicken. Även det danska förbundet har portat honom från Lag-VM. Lite hårt kan det tyckas, men med tanke på vad de har att gå på så tycker jag deras beslut är fullt förståeliga. Eftersom Madsen inte talar ut får de ju gå på den information de har, och den är minst sagt inte speciellt smickrande. Som det ser ut så får man verkligen känslan av att faktiskt försökte köra tävlingen på den mixtrade dämparen och således på allvar försökte fuska sig till en plats i en semifinal i GP-kvalet. Med denna information tycker jag förbundet och klubbarna är i sin fulla rätt att agera som de gjort, och jag skulle verkligen inte beskylla dem om de inte vill ge Madsen några wild cards i framtiden, varken permanenta eller tillfälliga. Antar att om det är något vi kan ta med oss från hela den här soppan är att det aldrig skadar att dubbelkolla att någon inte gjort något med saker du lånat ut till dem, alternativt att när du väl blir tagen med handen i kakburken bör du inte springa iväg, låsa in dig och vägra prata med någon.

En kort snack om gårdagens elitserieomgång kommer lite senare!

P.S. Mitt 100:e inlägg på bloggen! :D

3 comments to Leon Madsen och det stora dämpardramat

  • Emma G-H

    Grattis till ditt 100:de inlägg!

  • Emma G-H

    Jag kan inte imponera med många inlägg, men jag kan försöka imponera med en tidig tippning: Hampel (f), Gollob (f), Jonsson (f), Holder (f), Holta, Crump, Andersen, Miedzinski – hälsar den norska svenskan

  • Emma G-H

    Att tippa i förtid är alltså gp-bevanking för att värja sig från en viss bröllops-bevakning som är omfattande även i Nååje.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>